SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer
Computer_zoeken

Reageren op vrije sectorwoningen verandert: inschrijving nodig

Vanaf 1 augustus 2023 heeft u een inschrijving nodig om op een vrije sectorwoning (kale huurprijs boven € 808,07 per maand) te reageren. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u vanaf 1 augustus hiervoor een gratis inschrijving aanmaken voor vrije sectorwoningen. Met deze inschrijving kunt u op de vrije sectorwoningen reageren die op MijnWoonservice staan. Voor vrije sectorwoningen gelden wel inkomenseisen, deze staan in de woningadvertentie.
Lees meer
Ondertekening anterieure overeenkomst Project Pasteur

Anterieure overeenkomst Project Pasteur

Elan Wonen heeft samen met de gemeente Haarlem de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van de Louis Pasteurstraat en Roordastraat in Haarlem. Met deze mooie mijlpaal komt de nieuwbouw van meer sociale huurwoningen én ons kantoor in Boerhaavewijk weer een stap dichterbij.
Lees meer
OWPW_ondertekening_2023

Verhuisregeling 'Ouder Worden & Prettig Wonen' breidt uit

Meer sociale huurders van 65 jaar en ouder kunnen vanaf 1 juni 2023 gebruikmaken van de verhuisregeling ‘Ouder worden & prettig wonen'. Deze seniorenregeling helpt huurders om een woning te vinden waarin zij langer en comfortabeler zelfstandig kunnen wonen.
Lees meer
Ondertekening-Hart_van_Oostpoort

Gemeente Haarlem en woningcorporaties willen meer grip op sociale woningbouw in Hart voor Oostpoort

Gemeente Haarlem onderzoekt de komende maanden samen met de woningcorporaties Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen hoe ze hun samenwerking kunnen intensiveren om meer grip te krijgen op de sociale woningbouw. Voor de gebiedsontwikkeling van Hart voor Oostpoort gaan de gemeente en corporaties intensief samenwerken. De partijen ondertekenden hiervoor 22 juni 2023 een afsprakenbrief om samen een Programma van Eisen vast te stellen voor de bouw van sociale huurwoningen in Hart voor Oostpoort.
Lees meer
Inloggen Elan Wonen

Activeer uw account

Elan Wonen heeft een nieuwe website! In 1 omgeving regelt u makkelijk en snel uw huurzaken. U kunt bijvoorbeeld een reparatie aanvragen, uw geldzaken regelen of uw gegevens aanpassen.
Lees meer
DaVinci_gesprek

Inloopspreekuur Meerwijk

Iedere eerste maandag van de maand is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur voor huurders in Meerwijk. In het Huis van de Wijk da Vinci kunnen huurders langskomen met vragen, ideeën of een praatje met medewerkers van Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere.
Lees meer
Zonnebuur1

Zonnepanelen op 5 flats in Heemstede

In 2022 plaatsten we 1850 zonnepanelen op woningen. Ook in 2023 gaan we vol aan de bak om op meer woningen zonnepanelen te plaatsen. Elan Wonen wil het aantal zonnepanelen verhogen naar 2500 per jaar. Waar het kan, komen de zonnepanelen op eengezinswoningen, lage en hogere flats. In Heemstede zijn we op dit moment bezig met project Zonnebuur; 5 flats zijn aan de beurt voor zonnepanelen.
Lees meer

Kalender 2023

Hier het overzicht van dagen dat het kantoor van Elan Wonen is gesloten.
Lees meer
Noodfonds_energie

Tijdelijk Noodfonds Energie

De kosten voor energie zijn flink omhoog gegaan. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het fonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag of laag middeninkomen. Het fonds betaalt een deel van de energierekening voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.
Lees meer
Koers_ElanWonen

Nieuwe koers in 2 minuten

In deze video legt Marieke Heilbron, directeur van Elan Wonen, onze koers uit voor de komende jaren. We zetten voort, versterken wat goed gaat en maken keuzes waar we wel én waar we niet voor gaan.
Lees meer
Hamelinkstraat

Voortgang bouw J.J. Hamelinkstraat in beeld

Hillen en Roosen gaat hard met de bouw van de 297 nieuwe woningen langs de Schipholweg. Een jaar geleden gingen de eerste palen de grond in. Nu zijn de vormen van de 3 woongebouwen al goed te zien. Bent u benieuwd naar hoe het gaat? In de video is te zien hoe ver we op dit moment zijn.
Lees meer
Warmtepomp

Warmtepomp in het nieuws

De laatste dagen was er in verschillende media berichtgeving over de negatieve klimaatimpact van de warmtepomp. Zo kopte een groot landelijk dagblad: ‘Warmtepomp blijkt enorme vervuiler’. Het blijkt iets genuanceerder te zijn en in dit artikel van Change Inc. geven ze hierover een goede uitleg.
Lees meer
8s727y6xvf-i6zo5lxqtug91n5u5dn8n

De nieuwbouw van de Hamelinkstraat begint

Op 19 april vierden we de officiële start van de bouw van ons omvangrijke woningbouwproject aan de Schipholweg in Haarlem. In opdracht van Elan Wonen bouwt Hillen & Roosen 297 nieuwe woningen op deze plek.
Lees meer
n5zsoculhd8hyrc4owqymq4ym42voece

Meterstanden opnemen en doorgeven

Ieder jaar worden de meterstanden van elektra, gas en water opgenomen. Deze meterstanden gebruikt Elan Wonen om uw jaarafrekening op te maken. Soms krijgt u dan geld terug, maar het kan ook zijn dat u een bedrag moet bijbetalen. Het doorgeven van de meterstanden aan Elan Wonen is belangrijk. Want zonder de meterstanden kunnen wij uw jaarafrekening niet opmaken.
Lees meer
Recycletas

Een beter milieu begint met... De Haarlem Recycletas

Spaarnelanden wil samen met u bijdragen aan een beter milieu. Hiervoor biedt zij de Haarlem Recycletas aan. Met deze tas verzamelt u op een gemakkelijke manier boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s waar u vanaf wilt. De gevulde Recycletas wordt door Spaanelanden op afspraak bij u thuis opgehaald.
Lees meer
Samenwerking_Mampaey

Nieuwe partner voor cv-ketels: Mampaey

Elan Wonen werkt samen met een nieuw onderhoudsbedrijf voor verwarmings- of warmwatertoestelen. Vanaf 1 april 2023 is Mampaey het nieuwe aanspreekpunt voor onderhoud en storingen aan de cv-installatie. Al onze huurders ontvangen hierover een brief.
Lees meer
Dierenbescherming

Laat uw huisdieren nakijken bij de Dierenbescherming

Op zaterdag 21 januari kunnen bewoners van Europawijk en Molenwijk hun huisdieren laten nakijken door een dierenarts van de Dierenbescherming. Tussen 10.00 en 14.00 zijn medewerkers van de Dierenbescherming aanwezig in Wijkcentrum De Wereld in Schalkwijk. Dit aanbod is voor diereigenaren die door financiële problemen moeilijk of niet meer voor hun huisdier(en) kunnen zorgen.
Lees meer
Recyclewagen

Bent u al bekend met de Recyclewagen in Haarlem?

De Recyclewagen is een initiatief van Spaarnelanden en de gemeente Haarlem. Bij de Recyclewagen kun je spullen inleveren die niet in de gewone afvalcontainers horen. Denk aan kleine elektrische apparaten, oud ijzer en andere metalen, spullen van hard plastic, accu’s en verfblikken. De Recyclewagen staat op meerdere locaties in de stad. In dit nieuwsbericht leest u meer over de wagen.
Lees meer
6c3985f1-ad2c-43d4-86f7-2eb54317bd33

Energietoeslag: heeft u er recht op?

Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft geld van de overheid. Dit heet de energietoeslag. Heeft u er recht op?
Lees meer