Zelfstandig wonen in Hof van Clothilde

Geplaatst op

De allereerste bewoners verhuizen inmiddels naar ons splinternieuwe Hof van Clothilde! Onder deze bewoners bevinden zich ook cliënten van Philadelphia Zorg, die nu hun thuis hebben gevonden in de moderne nieuwbouwappartementen. Philadelphia Zorg is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt om hun eigen leven te leiden volgens hun eigen wensen.

De samenwerking tussen Elan Wonen en Philadelphia Zorg heeft geresulteerd in een prachtige kans: een deel van onze sociale huurwoningen is nu toegankelijk voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Hierdoor krijgen zij nu de mogelijkheid om vanuit en zorginstelling door te stromen naar een eigen woning. In Hof van Clothilde wonen deze cliënten zelfstandig, met de juiste begeleiding om hen te ondersteunen in hun dagelijks leven.

Dromen komen uit

Andrea van der Kolk, regiomanager van Philadelphia, is enthousiast: "Daarom ben ik zo blij met de samenwerking met Elan Wonen. Het is een mooie reis geweest de afgelopen jaren die er nu toe heeft geleid dat de eerste cliënten kunnen verhuizen. Hun droom komt uit, een nieuwe zelfstandige woning."

Bijdragen aan zelfstandigheid en welzijn

Marieke Heilbron, directeur van Elan Wonen, deelt dit enthousiasme. Zij overhandigde de sleutels aan een van de cliënten en benadrukte het belang van inclusieve buurt: "Het is prachtig om de sleutels te overhandigen aan deze nieuwe bewoners van Hof van Clothilde en zo bij te dragen aan hun zelfstandigheid en welzijn. Voor Elan Wonen betekent dit ook een toegevoegde waarde: namelijk een gemengd complex met een diversiteit aan inwoners."

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer