Terugblik op muurschildering Nagtzaamplein

Geplaatst op
Muurschildering_Nagtzaamplein_2_kln

Aan het Nagtzaamplein in Haarlem zijn 2 woningen van Elan Wonen opgefleurd met een muurschildering. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Munir de Vries. Bewoners uit de buurt hebben meegedacht over het ontwerp.

Op de ene muur is het verleden van de wijk te zien. Wie goed kijkt, ziet de eerste spoorlijn, het bombardement tijdens de tweede wereldoorlog en een portret van Hannie Schaft. Op de andere muur is juist het heden en de toekomst te zien. Hier komen de dromen van de buurtbewoners tot uiting.

In onderstaande video komen kunstenaar Munir de Vries, buurtbewoners Herman en Marieke en wijkregisseur van Elan Wonen, Conny van Vollenhoven aan het woord. Zij vertellen over het idee voor het kunstwerk en hoe de buurt erop reageert.

Bekijk hier 'het verleden' van de muurschildering:

Bekijk hier 'het heden' van de muurschildering:

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stormschade

Schade door storm: Wie belt u?

De komende maanden kan het soms hard waaien. Het KNMI waarschuwt dan met code geel, oranje of rood voor storm en harde windstoten. In dit nieuwsbericht leest u wie u belt in het geval van stormschade.
Lees meer
Woningverbetering_klusser

Een reparatie melden via onze website

Heeft u een reparatie in huis? En wilt u dit doorgeven? Gebruik dan het formulier op www.elanwonen.nl/reparatie-melden. Op deze pagina kunt u stap voor stap aangeven waar de reparatie zich bevindt en wat er precies kapot is. Als u het formulier heeft ingevuld, krijgt Elan Wonen hier een melding van. Wij maken dan een afspraak met u.
Lees meer
Elan20220922-0497

Nominatie Hof van Leijh voor Lieven de Key Penning

De vakjury heeft de deelnemers van de Lieven de Key Penning bekend gemaakt. Uit vele spraakmakende projecten in Haarlem is Hof van Leijh, samen met nog 9 projecten, geselecteerd. Wij hopen natuurlijk dat Faro Architecten de prijs in ontvangst mag nemen. Stemt u ook mee?
Lees meer