Terugblik op muurschildering Nagtzaamplein

Geplaatst op

Aan het Nagtzaamplein in Haarlem zijn 2 woningen van Elan Wonen opgefleurd met een muurschildering. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Munir de Vries. Bewoners uit de buurt hebben meegedacht over het ontwerp.

Op de ene muur is het verleden van de wijk te zien. Wie goed kijkt, ziet de eerste spoorlijn, het bombardement tijdens de tweede wereldoorlog en een portret van Hannie Schaft. Op de andere muur is juist het heden en de toekomst te zien. Hier komen de dromen van de buurtbewoners tot uiting.

In onderstaande video komen kunstenaar Munir de Vries, buurtbewoners Herman en Marieke en wijkregisseur van Elan Wonen, Conny van Vollenhoven aan het woord. Zij vertellen over het idee voor het kunstwerk en hoe de buurt erop reageert.

Bekijk hier 'het verleden' van de muurschildering:

Bekijk hier 'het heden' van de muurschildering:

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer