Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Geplaatst op

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.

Ruilpunten per stadsdeel

  • Noord: De Haarlemmer Kweektuin

  • Oost: Oosterkerk

  • Centrum / Oost: De Koepel

  • Centrum / Zuidwest: Het Badhuis

  • Zuidwest: Kortenaertuin

  • Schalkwijk: Schalkwijk Divers

Minder tegels en meer groen in de stad helpen om wateroverlast door heftige buien tegen te gaan. Het water kan zo sneller de grond in en er is meer plek voor planten om te groeien. Planten en bloemen trekken vogels, vlinders, bijen, egels en insecten aan. Dit vergroot de biodiversiteit. Bomen zorgen voor verkoeling tegen hitte. Een groene buurt draagt bij aan de leefbaarheid van de stad.

Op ruilpunten zijn deskundigen aanwezig om plantenadvies te geven. U kunt u ook aanmelden voor een halfuur advies door een tuinontwerper. Aanmelden kan via www.haarlem.nl/groen

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer