Anterieure overeenkomst Project Pasteur

Geplaatst op
Ondertekening anterieure overeenkomst Project Pasteur

Nieuwbouw in Boerhaavewijk een stap dichterbij

Elan Wonen en de gemeente Haarlem zetten samen een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van Project Pasteur. Wethouder Floor Roduner van gemeente Haarlem en directeur-bestuurder Marieke Heilbron ondertekenden donderdag 29 juni de anterieure overeenkomst. Dit project betreft de herontwikkeling van de Louis Pasteurstraat en Roordastraat in Haarlem.

Momenteel staan er op deze locatie drie complexen met in totaal 84 woningen. Als onderdeel van de herontwikkelingsplannen zullen deze woningen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het project heeft tot doel een gevarieerd en groter woningaanbod te realiseren, bestaande uit sociale huurwoningen, middeldure woningen en het kantoor van Elan Wonen.

Samenwerking voor een succesvolle herontwikkeling

De ondertekening van de anterieure overeenkomst markeert een belangrijk moment in de samenwerking tussen Elan Wonen en de gemeente Haarlem. De overeenkomst heeft betrekking op zowel de nieuwbouw als het herinrichten van de openbare buitenruimte en legt de wederzijdse verplichtingen en afspraken tussen beide partijen vast.

Meer woningen en betere leefomgeving

"Wij zijn blij om samen met Elan Wonen deze anterieure overeenkomst te ondertekenen en daarmee een concrete stap te zetten richting de realisatie van Project Pasteur," aldus wethouder Floor Roduner. "Dit project zal niet alleen bijdragen aan het vergroten van het woningaanbod in Schalkwijk, maar ook aan de verbetering van de leefomgeving en de diversiteit van de woonmogelijkheden."

De directeur-bestuurder van woningcorporatie Elan Wonen, Marieke Heilbron, voegt toe: “Met trots zetten we vandaag onze handtekening. Er ligt een enorme opgave om woningen bij te bouwen. Op deze locatie voegen we bijna 100 extra woningen toe. Voor het grootste deel gaat het om sociale huurwoningen. Een zeer welkome aanvulling op het aantal beschikbare betaalbare huurwoningen in Haarlem. Daarnaast biedt het project ook de gelegenheid voor onze woningcorporatie om ons kantoor te verhuizen naar deze moderne nieuwbouw. We willen namelijk dicht bij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt zijn in de wijk. Dat maakt dit project voor ons extra bijzonder.”

Vervolgproces

Na de zomerperiode is Elan Wonen van plan om het voorlopig ontwerp te presenteren aan de buurt. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. De sloop van de huidige woningen staat in het tweede kwartaal van 2024 gepland.

Lees meer over Project Pasteur

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer