Groen licht voor ontwikkeling Schoterkwartier

Geplaatst op

Een nieuwe mijlpaal is bereikt in de ontwikkeling van het Schoterkwartier in Haarlem. Elan Wonen en gebiedsontwikkelaar AM hebben op 5 december een belangrijke stap gezet door de ondertekening van een turn-key overeenkomst voor de realisatie van 50 sociale huurwoningen. Een mooie stap voor de tweede fase van het Schoterkwartier, waarin in totaal 108 woningen worden gerealiseerd.

Elan Wonen en AM slaan handen ineen

Deze toevoeging aan het Schoterkwartier komt voort uit de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem. Marieke Heilbron, directeur-bestuurder van Elan Wonen, benadrukt het belang van deze ontwikkeling:

Met deze nieuwe woningen voegen we 50 sociale huurwoningen toe aan een gebied van Haarlem waar nu nog weinig sociale huur is. Deze energiezuinige, toegankelijke woningen bieden niet alleen een prachtig uitzicht op het Spaarne maar zijn ook ideaal voor diverse huishoudens. Dit draagt bij aan een meer gebalanceerde sociale mix in Haarlem.

Marieke Heilbron, directeur bestuurder Elan Wonen

We zijn verheugd dat we samen met Elan Wonen en de gemeente centrumstedelijk wonen aan Haarlem kunnen toevoegen. Het project biedt een gevarieerd woonprogramma voor een brede mix van bewoners. Dit sluit naadloos aan bij het AM thema ‘Create social impact’; het realiseren van een aantrekkelijke stad en ontmoetingsplaatsen waarin een gemeenschap groeit omdat iedereen zich welkom heet. De stad Haarlem is bereikbaar voor iedereen!

Martin van Nuland, directeur projectontwikkeling bij AM

Sociale mix

Schoterkwartier, gelegen aan het Spaarne in het zuidelijke deel van de Indische buurt, omvat een divers woningaanbod. Naast de 50 sociale huurappartementen van Elan Wonen, bestaat het plan uit een slanke woontoren met koopappartementen, herenhuizen, eengezinswoningen en stadswoningen rondom een groen binnengebied. Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van een warmtepomp en optimale isolatie.

Het ontwerp van Schoterkwartier, gecreëerd door Arons en Gelauff architecten, kenmerkt zich door expressieve vormgeving met schuine lijnen en bijzondere dakvormen, wat zorgt voor een fraai aanzicht.

Centrale ligging

Het Schoterkwartier, met alle dagelijkse voorzieningen in de nabije omgeving en uitstekende verbindingen naar het centrum van Haarlem, belooft een levendig en aantrekkelijk woongebied te worden voor diverse huishoudens.

Start bouw 2024

De omgevingsvergunning voor deze tweede fase is reeds verleend, en volgens planning zal BAM Wonen begin 2024 van start gaan met de bouw van dit ambitieuze project.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer