Tijdelijk Noodfonds Energie

Geplaatst op
Noodfonds_energie

De kosten voor energie zijn flink omhoog gegaan. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het fonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag of laag middeninkomen. Het fonds betaalt een deel van de energierekening voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

U komt in aanmerking voor het noodfonds met de volgende voorwaarden

  • Bent u alleenstaand? Dan is uw bruto inkomen per maand lager dan € 2.980;

  • Woont u samen? Dan is uw gezamenlijk bruto inkomen per maand lager dan € 3.794;

  • U heeft zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier;

  • De rekening is hoger dan 10% tot 13% van het bruto inkomen.

Vraag uw tegemoetkoming aan via www.noodfondsenergie.nl

Op deze website kunt u controleren of u in aanmerking komt voor het fonds. U heeft voor de check de volgende punten nodig:

  • Een half uur de tijd

  • Een mobiele telefoon met internet

  • Uw klantnummer en de termijnbedragen bij uw energieleverancier

  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord

  • Eventuele huisgenoten die ouder zijn dan 18 met een inkomen

De uitslag van uw aanvraag

Wanneer uw aanvraag is ingediend, hoeft u verder niets te doen. Het Noodfonds controleert samen met uw energieleverancier of uw aanvraag klopt. Komt u in aanmerking voor het fonds? Dan verlaagt uw energieleverancier uw rekening over de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

Het Noodfonds is een initiatief van verschillende energieleveranciers

Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, Nederlandse SchuldhulpRoute en SchuldenlabNL vormen samen het Tijdelijk Noodfonds Energie. De Rijksoverheid ondersteunt het fonds.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer