Energietoeslag: heeft u er recht op?

Geplaatst op

Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft geld van de overheid. Dit heet de energietoeslag. Heeft u er recht op?

Wat is de energietoeslag?
De energietoeslag is een bedrag dat bedoeld is om te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit.

Voor wie is de energietoeslag bedoeld?
U heeft recht op de energietoeslag als uw inkomen rond het sociaal minimum is. Het maakt daarbij niet uit of u dat geld krijgt omdat u een uitkering heeft of omdat het salaris is van uw werk.

Verdient u net iets meer dan het sociaal minimum? Dan hangt het van uw gemeente af of u recht heeft op de energietoeslag. De meeste gemeentes geven de energietoeslag aan mensen die niet meer verdienen dan 120 procent van het sociaal minimum. Dit komt overeen met de richtlijnen van de overheid. Er zijn ook gemeentes die minder streng zijn. Zij geven de energietoeslag als u tot 130 procent van het sociaal minimum verdient.

Tot slot
Wilt u meer weten over de energietoeslag? En bent u benieuwd of u er ook voor in aanmerking komt? Ga dan naar deze website van de Rijksoverheid.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer