Schade door storm: Wie belt u?

Geplaatst op

De komende maanden kan het soms hard waaien. Het KNMI waarschuwt dan met code geel, oranje of rood voor storm en harde windstoten. In dit nieuwsbericht leest u wie u belt in het geval van stormschade.

Heeft u geen spoedsituatie, maar is de brandweer toch nodig?

Bel dan 0900 - 0904.  Is er wel sprake van spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen, waarbij u de brandweer nodig heeft. U wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar u de melding voor doet. De centrale verbindt u door met de regionale meldkamer. Zo wordt u snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties.

Klik op deze link om te zien wanneer u de brandweer belt.

Er is stormschade aan uw woning of flat

In dit geval is het belangrijk dat u ook Elan Wonen belt. Zodra het veilig is, komen wij bij u langs om de schade te bekijken. U bereikt Elan Wonen op (023) 515 98 59.

Let altijd op de veiligheid van uzelf én anderen

Tijdens een storm is het bovenal belangrijk dat u en anderen veilig zijn. Ga dus niet naar buiten wanneer het KNMI een belangrijke weerswaarschuwing geeft. En ga ook niet naar buiten als er stormschade ontstaat, zoals vallende bomen of rondwaaiende dakpannen.

Meer informatie vindt u op www.brandweer.nl/geenspoed

Heeft u schade aan spullen door de storm? Doe dan een beroep op uw inboedelverzekering

Heeft u schade aan uw spullen? Bijvoorbeeld vloerbedekking of tuinmeubels? Neem dan contact op met uw inboedelverzekering. Elan Wonen vergoedt geen schade aan spullen.  

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Blije bewoners Hof van Clovis en Hamelinkveste

In juni ontvangen 106 huurders de sleutel van hun nieuwe (sociale) huurwoning. De woningcomplexen Hof van Clovis en Hamelinkveste vormen een belangrijke stap in het afronden van de Schipholweg als aantrekkelijke stadsentree voor Haarlem.
Lees meer

Kennissessie Bouwend Haarlem

In gemengde woonconcepten leven verschillende buren samen. Hoe organiseer je ontmoeting en het sociaal beheer? Hier praatten we op donderdag 20 juni over tijdens de kennissessie van Bouwend Haarlem. Adviseur strategie Anouk Corel van Elan Wonen organiseerde de sessie in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.
Lees meer

Wonen in HIGH5 in Schalkwijk

In Schalkwijk wordt het nieuwbouwproject HIGH5 neergezet. Binnenkort gaan de eerste woningen in de verkoop. Er is een voorrangsregeling voor huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten.
Lees meer