Schade door storm: Wie belt u?

Geplaatst op

De komende maanden kan het soms hard waaien. Het KNMI waarschuwt dan met code geel, oranje of rood voor storm en harde windstoten. In dit nieuwsbericht leest u wie u belt in het geval van stormschade.

Heeft u geen spoedsituatie, maar is de brandweer toch nodig?

Bel dan 0900 - 0904.  Is er wel sprake van spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen, waarbij u de brandweer nodig heeft. U wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar u de melding voor doet. De centrale verbindt u door met de regionale meldkamer. Zo wordt u snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties.

Klik op deze link om te zien wanneer u de brandweer belt.

Er is stormschade aan uw woning of flat

In dit geval is het belangrijk dat u ook Elan Wonen belt. Zodra het veilig is, komen wij bij u langs om de schade te bekijken. U bereikt Elan Wonen op (023) 515 98 59.

Let altijd op de veiligheid van uzelf én anderen

Tijdens een storm is het bovenal belangrijk dat u en anderen veilig zijn. Ga dus niet naar buiten wanneer het KNMI een belangrijke weerswaarschuwing geeft. En ga ook niet naar buiten als er stormschade ontstaat, zoals vallende bomen of rondwaaiende dakpannen.

Meer informatie vindt u op www.brandweer.nl/geenspoed

Heeft u schade aan spullen door de storm? Doe dan een beroep op uw inboedelverzekering

Heeft u schade aan uw spullen? Bijvoorbeeld vloerbedekking of tuinmeubels? Neem dan contact op met uw inboedelverzekering. Elan Wonen vergoedt geen schade aan spullen.  

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer