Energietoeslag in 2023

Geplaatst op

De energietoeslag is een vergoeding voor gestegen energiekosten. De hoogte van de energietoeslag is dit jaar afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

De gemeenten Haarlem en Heemstede hebben de energietoeslag al uitbetaald aan sommige inwoners. Het gaat dan om inwoners waarvan beide gemeenten weten dat zij aan de voorwaarden voldoen.

Heeft u de energietoeslag nog niet gekregen en denkt u hier wel recht op te hebben?

Dan kunt u de energietoeslag zelf aanvragen. Klik op de link van uw gemeente en doorloop de stappen op de website van uw gemeente.

De energietoeslag is bedoeld voor Nederlanders met een laag inkomen

Een laag inkomen betekent dat u op of net boven het sociaal minimum verdient. De toeslag is er voor iedereen met een bijstandsuitkering, IOAW-uitkering, IOAZ- of Bbz-uitkering of AIO-aanvulling vanuit de SvB. Gemeenten bepalen zelf tot welk inkomen hun inwoners recht hebben op energietoeslag.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum én een hoge energierekening kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning bij het betalen van hun energierekening. Deze financiële ondersteuning komt vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie. 

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u naar verwachting vanaf januari 2024 een aanvraag doen. Meer informatie hierover vindt u op www.noodfondsenergie.nl

Meer informatie over de energietoeslag en het Tijdelijk Noodfonds Energie vindt u in deze folder.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Voorrang op koopwoning HIGH5

In nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem bestaat naast (sociale) huurwoningen ook koopwoningen. De verhuur van de (sociale) huurwoningen gaat later van start, maar de (online) verkoop van de koopwoningen start binnenkort.
Lees meer

Zelfstandig wonen in Hof van Clothilde

De allereerste bewoners verhuizen inmiddels naar ons splinternieuwe Hof van Clothilde! Onder deze bewoners bevinden zich ook cliënten van Philadelphia Zorg, die nu hun thuis hebben gevonden in de moderne nieuwbouwappartementen. Philadelphia Zorg is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt om hun eigen leven te leiden volgens hun eigen wensen.
Lees meer