Reageren op vrije sectorwoningen verandert: inschrijving nodig

Geplaatst op
Computer_zoeken

Vanaf 1 augustus 2023 heeft u een inschrijving nodig om op een vrije sectorwoning (kale huurprijs boven € 808,07 per maand) te reageren. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u vanaf 1 augustus hiervoor een gratis inschrijving aanmaken voor vrije sectorwoningen. Met deze inschrijving kunt u op de vrije sectorwoningen reageren die op MijnWoonservice staan. Voor vrije sectorwoningen gelden wel inkomenseisen, deze staan in de woningadvertentie.

Voor welke corporaties heeft u een inschrijving nodig?

Brederode Wonen, Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Woningbedrijf Velsen en Woonopmaat bieden hun vrije sector woningen aan via MijnWoonservice. Ymere en Woonzorg zijn werkzaam in meerdere regio’s en gaan pas live zodra dit overal klaar is. Tot die tijd bieden zij hun vrije sectorwoningen nog aan via www.rooftrack.nl

Hoe schrijft u zich in voor vrije sectorwoningen?

Inschrijven gaat snel en eenvoudig. Schrijft u zich enkel in voor vrije sectorwoningen? Dan is uw inschrijving gratis. Kies voor inschrijven op de website en klik op de rode knop ‘inschrijven voor vrije sector’.

U wilt ook reageren op sociale huurwoningen

Met deze gratis vrije sector inschrijving kunt u niet op de sociale huurwoningen reageren. Wilt u dat wel? Dan kiest u voor een inschrijving voor ‘sociale huurwoningen en vrije sectorwoningen’. Voor deze inschrijving betaalt u wel inschrijf- en jaarlijkse verlengingskosten.

Als u al een betaalde inschrijving heeft voor sociale huurwoningen, is nog een keer inschrijven dus niet nodig. U kunt met deze inschrijving ook op vrije sectorwoningen reageren als u genoeg verdient.

Waarom verandert het reageren op vrije sectorwoningen?

Vanaf 1 augustus kunnen de corporaties ook de vrije sectorwoningen verdelen door regels te gebruiken. De regels zijn niet veranderd maar geautomatiseerd. Ook kunt u nu een profiel aanmaken en krijgt u een passend aanbod. Ook heeft u, behalve bij loting, meer inzicht in uw kansen op een vrije sectorwoning. U ziet bijvoorbeeld op welke plaats u staat als u gereageerd heeft.

Wat gebeurt er met uw vorige reacties op vrije sectorwoningen?

Voor alle reacties die voor vandaag op vrije sectorwoningen zijn geplaatst, geldt nog de oude werkwijze. De corporatie neemt contact met u op als u aan de beurt bent.

Meer informatie leest u op www.mijnwoonservice.nl

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer