Zonnepanelen op 5 flats in Heemstede

Geplaatst op

In 2022 plaatsten we 1850 zonnepanelen op woningen. Ook in 2023 gaan we vol aan de bak om op meer woningen zonnepanelen te plaatsen. Elan Wonen wil het aantal zonnepanelen verhogen naar 2500 per jaar. Waar het kan, komen de zonnepanelen op eengezinswoningen, lage en hogere flats. In Heemstede zijn we op dit moment bezig met project Zonnebuur; 5 flats zijn aan de beurt voor zonnepanelen.

750 panelen zijn er klaar voor

Het bedrijf Lens plaatst die zonnepanelen op de daken van onze flatgebouwen. Deze zonnepanelen zijn met elkaar goed voor het opwekken van 200.000 kWh per jaar. Dat staat gelijk aan wat 80 huishoudens gemiddeld per jaar aan stroom verbruiken. Het dak produceert dus duurzame stroom die helemaal teruggaat naar het energienet. Bewoners gebruiken deze stroom verder niet. Bijzonder aan dit project is dat bewoners gratis kunnen meedoen. Via de energiecoöperatie ‘Zonnebuur’ konden bewoners zich hiervoor aanmelden. Deelnemers profiteren van een vergoeding. Daarnaast helpen de zonnepanelen met de verduurzaming van onze woningen. Dus goed voor de portemonnee van de huurder én voor het milieu.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer