Zonnepanelen op 5 flats in Heemstede

Geplaatst op
Zonnebuur1

In 2022 plaatsten we 1850 zonnepanelen op woningen. Ook in 2023 gaan we vol aan de bak om op meer woningen zonnepanelen te plaatsen. Elan Wonen wil het aantal zonnepanelen verhogen naar 2500 per jaar. Waar het kan, komen de zonnepanelen op eengezinswoningen, lage en hogere flats. In Heemstede zijn we op dit moment bezig met project Zonnebuur; 5 flats zijn aan de beurt voor zonnepanelen.

750 panelen zijn er klaar voor

Het bedrijf Lens plaatst die zonnepanelen op de daken van onze flatgebouwen. Deze zonnepanelen zijn met elkaar goed voor het opwekken van 200.000 kWh per jaar. Dat staat gelijk aan wat 80 huishoudens gemiddeld per jaar aan stroom verbruiken. Het dak produceert dus duurzame stroom die helemaal teruggaat naar het energienet. Bewoners gebruiken deze stroom verder niet. Bijzonder aan dit project is dat bewoners gratis kunnen meedoen. Via de energiecoöperatie ‘Zonnebuur’ konden bewoners zich hiervoor aanmelden. Deelnemers profiteren van een vergoeding. Daarnaast helpen de zonnepanelen met de verduurzaming van onze woningen. Dus goed voor de portemonnee van de huurder én voor het milieu.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer