Een beter milieu begint met... De Haarlem Recycletas

Geplaatst op
Recycletas

Spaarnelanden wil samen met u bijdragen aan een beter milieu. Hiervoor biedt zij de Haarlem Recycletas aan. Met deze tas verzamelt u op een gemakkelijke manier boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s waar u vanaf wilt. De gevulde Recycletas wordt door Spaanelanden op afspraak bij u thuis opgehaald.

De opgehaalde spullen worden gesorteerd voor de kringloop of recycling. Hierdoor worden de spullen niet verbrand met het restafval, maar zo duurzaam mogelijk hergebruikt.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Haal een gratis recycletas.

  • Bekijk hier waar u de tas kunt ophalen.

Doe uw boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s in de tas.

  • Alleen de officiële recycletas of tijdelijke tas met aangehecht label worden meegenomen;

  • Zorg dat de spullen droog blijven;

  • Bied maximaal 3 recycletassen per afspraak aan;

  • Alle spullen moeten in de tas passen met de rits dicht;

  • De tas mag maximaal 14 kilo wegen en mag maar tot de helft gevuld zijn met boeken;

  • De spullen mogen zowel heel als kapot zijn. Wel belangrijk is dat alles schoon is.

Lever de spullen in

  • Maak een gratis afspraak om de spullen op te laten halen;

  • Lever de spullen in bij de Recyclewagen of op het Milieuplein.

Zorg dat de tas op de ophaaldag uiterlijk 7.30 uur buiten bij de voordeur staat. U hoeft niet thuis te blijven voor de afspraak.

  • Woont u in een flat? Zet de tas dan bij de entree op een plek waar andere bewoners geen last ervan hebben.

Nadat de Recycletas is meegenomen, krijgt u een nieuwe tas in de brievenbus.

Wat gebeurt er met uw spullen?

Alle spullen worden gesorteerd voor de kringloop of recycling. Dit wordt gedaan door Spaarnewerkt. Goede spullen komen bij de kringloopwinkels van de Snuffelmug terecht. Zo krijgen boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel een tweede leven.

Kapotte spullen worden op een andere manier hergebruikt. Textiel wordt bijvoorbeeld verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. En onderdelen van kapotte elektrische apparaten worden hergebruikt.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer