Zonnepanelen

Iedereen wil betaalbaar blijven wonen. Elan Wonen vindt dat ook belangrijk. Daarom investeren wij in het plaatsen van zonnepanelen op daken van eengezinswoningen. Met zonnepanelen wekken huurders hun eigen stroom op en wordt de energierekening een stuk lager.

Belangrijk voor het milieu

Een woning met zonnepanelen is niet alleen goed voor de portemonnee van de huurder. Het is ook goed voor het milieu.

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. Zelfs op een bewolkte dag. Binnen twee tot drie jaar heeft een zonnepaneel al meer CO2-uitstoot bespaard dan het kostte om een paneel te maken. Daarna leveren zonnepanelen liefst 22 jaar milieuwinst op. Kortom; alleen maar goede redenen om te investeren in zonnepanelen!

Samenwerking met Sungevity

Voor het plaatsen van zonnepanelen, werkt Elan Wonen samen met Sungevity. Dit is het grootste bedrijf in zonnepanelen in Europa. En al sinds 2012 dé ervaren en betrouwbare partner als het gaat om zonnepanelen.

Persoonlijk aanbod van Elan Wonen

Samen met Sungevity heeft Elan Wonen haar huurwoningen geanalyseerd op:

  • Ligging van het dak
  • Hellingsgraad van het dak (hoe schuin het dak is)
  • Beschikbare ruimte voor zonnepanelen
  • Aantal zonuren per jaar

Op basis van dit onderzoek krijgen huurders een persoonlijk aanbod om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. De aanschaf, de plaatsing en het onderhoud worden door Elan Wonen betaald. De huurder betaalt in ruil per paneel, per maand € 2,53 aan servicekosten. De huurder profiteert daarnaast van een lagere energierekening omdat zij haar eigen energie opwekt.

Huurders die geen aanbod voor zonnepanelen ontvangen, wonen in een huis dat mogelijk niet geschikt is voor minimaal vijf zonnepanelen. Dit kan liggen aan een gebrek aan zonlicht of te weinig ruimte op het dak.

Ervaring van een huurder

In december 2019 werden bij huurder Robert Umans zonnepanelen op het dak gelegd. Voor hem was de keuze voor zonnepanelen heel eenvoudig. “Het is een win-win situatie. Aan de ene kant draag je bij aan een beter milieu, aan de andere kant gaan je stroomkosten omlaag. Dat zijn natuurlijk goede redenen. Ik juich het alleen maar toe als meer huurders kiezen voor zonnepanelen!”

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden