Zelf klussen

Natuurlijk wilt u uw woning mooier maken. En u doet het graag zelf. We helpen u graag een eindje op weg voordat u begint.

Toestemming controleren

Controleer, voordat u begint met het veranderen van uw woning, of u onze toestemming nodig heeft

Nu controleren

Waar moet ik rekening mee houden?

  • Als u iets verandert in uw woning, betaalt u alle kosten.

  • Ook draagt u alle risico's en betaalt u de eventuele verzekering voor de verandering.

  • Bedenk dat de volgende huurder ook blij moet zijn met uw verandering. De verandering moet veilig zijn. Daarvoor bestaan regels.

Regels bij het klussen in huis

U mag niet zelf klussen aan installaties voor gas en elektriciteit. Daarvoor moet een installateur komen. Die maakt een rapport als hij is geweest.

  • Wilt u veranderingen aan de buitenzijde van de woning aanbrengen? Vraagt u dan eerst toestemming aan Elan Wonen. Twijfelt u of u toestemming nodig heeft? Neem dan altijd contact met ons op: (023) 515 98 59.

  • Wilt u parket, plavuizen of andere harde vloerbedekking leggen? Bedenk dan dat uw buren last van het geluid kunnen krijgen. U moet er zelf voor zorgen dat de geluidsisolatie goed is.

  • Wilt u uw tuin afscheiden met een schutting of een haag? Overleg dan eerst met uw buren.

  • Wilt u een bomenhaag aanplanten? Dan moet u goed weten hoe hoog die bomen worden. Zo voorkomt u problemen met de buren.

  • Wilt u een zonwering ophangen? Let dan op de kleuren van de zonwering die uw buren hebben. Kijk van tevoren ook in de huurovereenkomst. Soms zijn er regels voor vorm en kleur.

  • Wilt u wanden doorbreken? Zorg er dan voor dat u goed weet waar de dragende muren zitten. U heeft een vergunning nodig voor het weghalen van een dragende muur. Wanden, kasten en schoorstenen kunnen ook dragend zijn.

Twijfelt u? Vraag het uw opzichter!

Gratis advies van onze opzichter

U kunt onze opzichter altijd vragen om langs te komen voor advies. Hij/zij vertelt u of u de klus zelf kunt uitvoeren of dat u beter iemand kunt inhuren. Is het een grote klus en overziet u de mogelijkheden niet? Of wilt u onze hulp bij het uitvoeren van de klus? Wij geven u graag advies. Wij komen langs en nemen graag alle mogelijkheden met u door. Neem hiervoor tijdens kantooruren contact met ons op via (023) 515 98 59 of klantenservice@elanwonen.nl

Asbest

Is uw woning vóór 1994 gebouwd? Vraag ons dan eerst om advies voordat u gaat klussen. Zo voorkomt u gevaar voor uw gezondheid. Misschien zit er namelijk asbest in uw woning. Asbest kan in bouwmaterialen verwerkt zijn, maar ook in vloerbedekking, zeil en gevelkachels.

Denkt u toch dat u bij het klussen in de woning asbest bent tegengekomen? Of beschadigd asbest? Neem dan meteen contact op met ons via (023) 515 98 59 of klantenservice@elanwonen.nl. Lees hier meer over asbest.

Meer weten?