Kranen en afvoer

Voorkom stank uit afvoerputjes

In de afvoerputjes van uw douche, gootsteen en wastafel staat voortdurend water. Ook in de afvoer van de wasmachine en in het waterslot van de cv blijft altijd water staan.

Als u een tijd lang niet thuis bent, verdampt dit water. Het kan dan gaan stinken. Dit kunt u voorkomen door een paar druppels zonnebloem- of olijfolie in de afvoerputjes te gieten als u voor een tijdje weggaat. Zo verdampt het water minder snel.

Voorkom verstopping afvoeren

Als u iedere maand een half kopje soda in een halve liter water door de gootsteen giet voorkomt u verstopping. De leiding wordt hierdoor namelijk van binnen ontvet, de kans op verstopping neemt hierdoor af.

Reinigen van kranen en handdouche

Zit uw douchekop verstopt? Of komt er geen rechte waterstraal uit uw kraan? Dan moet u ontkalken. Schroef de douchekop van de kraan los. Leg deze een tijdje in de azijn of in een ander ontkalkingmiddel.

Voorkom het vastzitten van kranen

Kranen die u weinig gebruikt, gaan na een tijd vastzitten. Denk aan de hoofdkraan en het kraantje bij de stortbak van uw WC. Dat komt door kalk in het leidingwater. U kunt dit makkelijk voorkomen door de kranen af en toe open en dicht te draaien.

Draai de wasmachinekraan dicht na gebruik

Als de wasmachinekraan openstaat, blijft de kraan onder druk staan. Daardoor barst de slang uiteindelijk. U kunt de wasmachinekraan na het wassen daarom beter dichtdraaien. Zeker als u langere tijd van huis weg bent is het raadzaam om een waterslot te gebruiken.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden