Huur opzeggen

De huur van uw woning en/of garage kunt u elke werkdag opzeggen. De eerste werkdag na ontvangst van uw opzegging geldt als eerste dag van de opzegtermijn van een maand. De huurovereenkomst eindigt precies een maand later. Als de laatste huurdag een zaterdag, zondag of erkende feestdag is, dan eindigt de huurovereenkomst de eerstvolgende normale werkdag.

Wat zijn de regels voor een bedrijf?

Voor bedrijfs-, winkel- en kantoorpanden gelden andere opzegtermijnen. De opzegtermijn staat in uw huurovereenkomst. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Klantenservice, telefoon (023) 515 98 59.

Hoe zeg ik de huur op?

Print het formulier Huuropzegging. Vul het helemaal in en plaats uw handtekening(en). Als u het aangetekend verstuurt naar Elan Wonen, Postbus 1646, 2003 BR Haarlem, weet u zeker dat het goed aankomt. U mag het ook aan de balie afgeven. Dan ontvangt u een bevestiging. Ook kunt u via mijn.elanwonen.nl opzeggen.

Voor- en eindcontrole woning

Na uw huuropzegging maken wij met u een afspraak voor een voor- en eindcontrole. Tijdens de voorcontrole kijkt de woonmakelaar of er nog werkzaamheden moeten worden verricht en wie voor deze kosten aansprakelijk is. Bij de eindcontrole moeten de met u afgesproken werkzaamheden zijn uitgevoerd. Als u de zaken niet in orde maakt, dan legt de woonmakelaar de kosten die wij u in rekening brengen digitaal vast. Nadat dit door u en de woonmakelaar is ondertekend, voeren wij de werkzaamheden op uw kosten uit.

Asbest

In woningen met een bouwjaar van vóór 1994 is mogelijk asbest aanwezig. Wacht u daarom met het uitvoeren van werkzaamheden voor uw verhuizing tot na het bezoek van onze woonmakelaar voor de voorcontrole.

Asbest kan in bouwmaterialen verwerkt zijn, maar ook in vloerbedekking, zeil en gevelkachels. Wij vragen u daarom uitdrukkelijk deze materialen niet te verwijderen, voordat onze woonmakelaar u hiervoor toestemming heeft gegeven. Zo voorkomt u gevaar voor uw gezondheid. 

Vermoedt u toch dat u bij het leegmaken van uw woning asbest bent tegengekomen? Of beschadigd asbest? Neem dan meteen contact op met ons via (023) 515 98 59 of klantenserviceelanwonennl. Lees meer over asbest.

Meer weten?

Lees meer over de huur opzeggen in onze folder Huur opzeggen. 
Is uw huurwoning van vóór 1994? Raadpleeg dan s.v.p. ook www.elanwonen.nl/asbest.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden