Huur opzeggen

De huur van uw woning en/of garage kunt u elke dag opzeggen. U heeft een maand opzegtermijn. Die begint de eerste werkdag nadat wij uw opzegging ontvangen. De huurovereenkomst eindigt precies een maand later. Is de laatste huurdag een zaterdag, zondag of erkende feestdag? Dan eindigt de huurovereenkomst de eerstvolgende normale werkdag.

Wat zijn de regels voor een bedrijf?

Voor bedrijfs-, winkel- en kantoorpanden gelden andere opzegtermijnen. De opzegtermijn staat in uw huurovereenkomst. Heeft u vragen? Bel dan met de Klantenservice op (023) 515 98 59.

Hoe zeg ik de huur op?

U kunt uw huur op drie manieren opzeggen:

  1. Via de post: print het formulier Huuropzegging. Vul het helemaal in en plaats uw handtekening(en). Verstuur het formulier naar Elan Wonen, Postbus 1646, 2003 BR  Haarlem. Als u dit aangetekend doet, weet u zeker dat het goed aankomt. 
  2. U komt langs: geef het ingevulde formulier Huuropzegging aan de balie in de woonwinkel (Houtplein 29) af. Dan ontvangt u een bevestiging.
  3. Online: zeg op via mijn.elanwonen.nl.

Voor- en eindcontrole woning

Na uw huuropzegging maken wij met u een afspraak voor een voor- en eindcontrole. Tijdens de voorcontrole kijkt de woonmakelaar of u of wij nog iets moeten repareren. En wie de kosten daarvan betaalt. Als u iets moet repareren, heeft u hiervoor de tijd tot de eindcontrole. Houdt u zich niet aan de afspraken? Dan voeren wij de werkzaamheden op uw kosten uit.

Asbest

Is uw woning vóór 1994 gebouwd? Wacht dan met reparaties voor uw verhuizing tot na het bezoek van onze woonmakelaar. Tijdens de voorcontrole onderzoekt hij of er asbest in uw woning zit.

Asbest kan in bouwmaterialen zitten, maar ook in vloerbedekking, zeil en gevelkachels. Let op: verwijder deze materialen alleen met toestemming van onze woonmakelaar! Zo voorkomt u gevaar voor uw gezondheid.

Denkt u toch dat u bij het leegmaken van uw woning asbest bent tegengekomen? Of beschadigd asbest? Neem dan meteen contact op met ons via (023) 515 98 59 of klantenserviceelanwonennl. Lees meer over asbest.

Meer weten?

Lees meer over de huur opzeggen in onze folder Huur opzeggen. 
Is uw huurwoning gebouwd vóór 1994? Kijk dan ook op www.elanwonen.nl/asbest.

Woontips

Met weinig moeite kunt u allerlei ongemakken in huis voorkomen. Kijk hieronder wat u zelf kunt doen. Heeft u zelf een goede tip? Laat het ons weten! 

Woont u in een appartementencomplex? Dan vindt u op Mijn Elan Wonen specifieke handleidingen. Bijvoorbeeld een handleiding over de warmteregeling in de woning, specifieke woontips van voorzieningen of woonafspraken (zoals huisregels).

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden