Verzekeringen

Een brand of inbraak is al erg genoeg. Nog vervelender wordt het als er geen (goede) verzekering is. Bent u goed verzekerd? Wilt u weten welke verzekeringen verstandig zijn om af sluiten of juist niet? We zetten ze voor u op een rijtje.

Inboedelverzekering

Deze verzekering dekt verlies van en schade aan spullen in uw huis. Onder uw inboedel (of huisraad) vallen alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Dat zijn dus uw televisie, meubels, kliklaminaat, computer, kleding, etc. Ook tuinaanleg valt onder de inboedel. Geld en bijvoorbeeld uw auto vallen niet onder de inboedel.

Een inboedelverzekering dekt in elk geval schade door brand en diefstal. Leest u de informatie van uw verzekeraar goed door om te kijken in welke gevallen de inboedelverzekering nog meer schade vergoedt.

Huurdersbelang

Woont u al lang in de huurwoning? Dan heeft u vast wel wat aanpassingen gedaan. Vaak kunnen deze niet zo maar uit de woning verwijderd worden. Denk bijvoorbeeld aan een mooie keuken of badkamer, een houten (verlijmde vloer) of tegelvloer of een schutting. Deze zaken zijn uw eigendom en onderdeel van de woning en worden ‘huurdersbelang’ genoemd. Voor dit soort situaties is het mogelijk om huurdersbelang mee te verzekeren op de inboedelverzekering.

Glasverzekering

Via Elan Wonen bent u meestal automatisch voor glasschade verzekerd. U kunt dit nagaan op de afrekening van uw servicekosten. De glasverzekering vergoedt schade aan alle ruiten van uw woning, zowel binnen als buiten. Maar glas dat u zelf hebt aangebracht, valt niet onder de glasverzekering. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering deze schade dekt. Bij woningen die onderdeel uitmaken van een Vereniging van Eigenaren kan de verzekering anders geregeld zijn.

Opstalverzekering

Als huurder hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering vergoedt schade aan de woning zelf. Bijvoorbeeld door brand, waterschade of storm. Elan Wonen is verantwoordelijk voor de woning zelf en heeft hiervoor een opstalverzekering afgesloten.

Woonverzekering

Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel en een opstalverzekering. Omdat u als huurder geen opstalverzekering hoeft af te sluiten, hoeft u dus ook niet voor een woonverzekering te kiezen.

Zelf eenvoudig uw huurderzaken online regelen?

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden