Huurachterstand

Kunt u de huur niet op tijd betalen? Neemt u dan tijdig contact met ons op. We zoeken dan samen met u naar een oplossing. Hiermee voorkomt u dat wij onze gerechtsdeurwaarder moeten inschakelen. Bel dus direct met onze afdeling Klantenservice, telefoon (023) 515 98 59.

Wanneer is er sprake van een betalingsachterstand?

Er is sprake van een betalingsachterstand als het automatisch incasso niet kan worden uitgevoerd, de maandhuur niet voor de eerste van de maand is bijgeschreven op onze rekening of wanneer er een andere vordering openstaat.

Als er een betalingsachterstand is ontstaan, informeren wij u hierover schriftelijk. Daarmee krijgt u de gelegenheid om uw achterstand alsnog te voldoen. Wanneer Elan Wonen de vordering uit handen geeft aan de deurwaarder moet u er rekening mee houden dat de deurwaarder incassokosten aan u door kan berekenen. 

Voorkom betalingsproblemen

Bekijk de website van het Nibud voor praktische hulp bij de aanpak van uw problemen.

Betalingsregeling

Heeft u problemen met het betalen van de huur, dan is in sommige gevallen een betalingsregeling mogelijk. Aan een betalingsregeling zijn voorwaarden verbonden. De afdeling Klantenservice kan deze voorwaarden met u bespreken. U kunt uw aanvraag voor een betalingsregeling indienen via Mijn Elan Wonen.

Schuldhulp in Haarlem

Brengen schulden u in de problemen en woont u in Haarlem? Neem contact op met de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Haarlem, Zijlvest 39. Zij zijn telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 10.00 uur op nummer (023) 511 42 00.

Schuldhulp in Heemstede

Brengen schulden u in de problemen en woont u in Heemstede? Neem dan contact op met afdeling Sociale Zaken van de gemeente Heemstede, Raadhuisplein 1. Dagelijks zijn zij tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer (023) 548 58 68.

Schuldhulp in Velsen

De gemeente Velsen werkt samen met Sociaal.nl. Een medewerker van deze instantie brengt uw financiën in kaart, onderhandelt zo nodig met de schuldeisers en stelt een aflossingsschema op.  

Zelf eenvoudig uw huurderzaken online regelen?

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden