Warmtenet Schalkwijk

Op 19 april tekende wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema namens de gemeente Haarlem samen met Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) en woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere een samenwerkingsovereenkomst. Samen werken zij aan een businesscase om te komen tot een collectief warmtenet voor Schalkwijk als duurzaam en betaalbaar alternatief voor aardgas.

Positief

Eerder is al vastgesteld dat een warmtenet in Schalkwijk een grote kans van slagen heeft. De partijen gaan nu samen kijken of dit warmtenet rendabel te ontwikkelen is. Ook kijken zij naar aanleg en beheer. Bij een positief resultaat kan de aanleg van het warmtenet in 2019 al van start gaan. In 2019 wordt in Meerwijk de riolering vervangen. Als de straat open gaat, kunnen de warmtebuizen direct mee de grond in. Dat scheelt niet alleen kosten, maar betekent vooral minder overlast door werkzaamheden voor bewoners en bezoekers van de wijk.

Meer informatie

Lees er meer over in het nieuwsbericht 'Haarlem, Alliander DGO en woningcorporaties tekenen voor collectief warmenet in Schalkwijk.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden