Woningruil

Wilt u snel een woning vinden die beter aansluit bij uw woonwensen? Dan kan woningruil voor u de oplossing zijn. Hoe gaat woningruil in zijn werk, wat zijn de voordelen en waar moet u rekening mee houden? U leest het hieronder.

Woningruil

Woningruil aanvragen

Woningruil aanvragen

Medehuurders

Naast de hoofdhuurder van een woning kan er ook een medehuurder zijn. Een medehuurder heeft rechten, maar ook plichten. De medehuurder heeft bijvoorbeeld recht op huurbescherming. Maar de medehuurder is wel net als de huurder aansprakelijk voor het betalen van de huur en het naleven van de algemene huurvoorwaarden. Op deze pagina leest u wat medehuurderschap inhoudt.

Medehuurders

Tenaamstelling wijzigen

Direct tenaamstelling aanpassen: Medehuurder toevoegen/verwijderen of Huurder verwijderen of Naam wijzigen

Tenaamstelling wijzigen

Huisbewaring

Het kan voorkomen dat u tijdelijk uw woning niet kunt bewonen. U gaat bijvoorbeeld een tijdje naar het buitenland. In bepaalde gevallen kunt u iemand op uw woning laten passen. Dit heet huisbewaring. De huisbewaarder kan gebruikmaken van de dienstverlening van Elan Wonen zoals afgesproken met u bij het tekenen van uw huurovereenkomst. Huisbewaring wordt aangegaan voor een periode van minimaal drie maanden en maximaal één jaar. Verlenging is niet mogelijk. Hieronder leest u meer over de voorwaarden en het aanvragen van huisbewaring.

Huisbewaring

Huisbewaring

Huisbewaring

Meer weten?