Project

Terug naar overzicht

J.J. Hamelinkstraat

Haarlem

Over dit project

Elan Wonen gaat aan de J.J. Hamelinkstraat 297 nieuwe woningen realiseren. De huidige 148 woningen maken plaats voor nieuwbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen. Daarnaast komen er 42 huurappartementen voor de vrije sector. Ook komen er 31 woonwerkwoningen en 26 koopwoningen. 


Locatie 

Tussen de Schipholweg en de J.J. Hamelinkstraat bouwt Elan Wonen vervangende nieuwbouw. Het project is onderdeel van het grotere plan Slachthuisbuurt Zuidstrook. Samen met collega corporaties en de gemeente Haarlem werkt Elan Wonen aan het herstructureren van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt. De J.J. Hamelinkstraat ligt in het verlengde van het project Hof van Leij dat momenteel in aanbouw is. Het project vormt een belangrijke stap in het afronden van de Schipholweg als aantrekkelijke stadsentree voor Haarlem.  

Haarlem-Oost is een leuke, levendige en gezellige buurt, die volop in ontwikkeling is. Een supermarkt, huisarts, kapper en sportvoorzieningen zijn op loopafstand. Wandelen doe je in het Burgemeester Reinaldapark, op steenworpafstand van je huis. Op de fiets ben je in vijf minuten in het gezellige centrum van Haarlem. Hier vind je alle voorzieningen die je nodig hebt. En met de auto rijd je in vijf minuten op de A9. 

Gevarieerd woningaanbod 

Elan Wonen bouwt een gevarieerd woonprogramma. Een groot deel wordt ingevuld met sociale woningbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen van 1-, 2- en 3 kamerwoningen, variërend van 47m2 tot 85m2. Daarnaast bouwen wij 31 woonwerkwoningen voor de vrije sector. Ook komen er 42 huurappartementen voor de vrije sector en 26 koopwoningen. Deze diversiteit aan woningen zorgt voor een gemengde wijk, voor jong en oud. De nieuwe bebouwing kent meerdere hoogtes; aan de Schipholwegzijde is de bouwhoogte zeven lagen. Tegenover de aansluiting met de Europaweg komt een toren met negen verdiepingen. De laagbouw vind je aan de achterzijde van het project. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en gasloos. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in de J.J. Hamelinkstraat? 

Elan Wonen verhuurt alleen de 198 sociale huurwoningen en de 31 woonwerkwoningen. Deze woningen worden na de bouw via Mijnwoonservice.nl aangeboden. Wij verwachten dat u zich eind 2022 / begin 2023 via Mijnwoonservice.nl voor de huurwoningen kunt inschrijven. Om teleurstelling te voorkomen is het voor woningzoekenden belangrijk om goed kennis te nemen van de voorwaarden voor inschrijving en persoonlijke gegevens (over huishouden en inkomen) en deze goed in te voeren via Mijnwoonservice.nl. De woningen worden op basis van inschrijfduur toegewezen. Schrijf u nu in op: www.mijnwoonservice.nl 

Elan Wonen verhuurt alleen de 198 sociale huurwoningen en de 31 woonwerkwoningen. Informatie over huurprijzen is nog niet beschikbaar. De huurprijzen worden vastgesteld op het moment dat de woningen daadwerkelijk in de verhuur gaan. De koopwoningen en vrije sector appartementen worden niet door Elan Wonen aangeboden. Het is op dit moment nog niet bekend welke partijen de koopwoningen en vrije sector appartementen gaan aanbieden.  

Planning

 • Start sloopwerkzaamheden: eerste kwartaal 2021

 • Start bouw: tweede kwartaal 2021 

 • Oplevering: verwachting begin 2023 (eerste woningen)  

  Acquisitie naar aanleiding van deze informatie wordt niet op prijs gesteld.


Algemeen

 • Plaats Haarlem

Planning

 • Status In ontwikkeling
 •  
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden