Dit betekent:

  • dat huurders hun voorschot voortaan aan ista betalen en niet meer aan Elan Wonen;

  • dat ista de afrekening opstelt en het bedrag verrekent dat huurders teveel of te weinig hebben betaald;

  • dat Elan Wonen wel eigenaar blijft van uw cv-ketel. Elan Wonen blijft ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw cv-ketel;

Betaalt u de huur via automatische incasso? Dan zorgt Elan Wonen dat het juiste bedrag van uw rekening wordt afgeschreven.

Betaalt u de huur van uw woning zelf? Let er dan op dat u de juiste huurprijs betaalt vanaf het moment dat de warmtelevering ingaat. U ontvangt nog een brief wanneer de nieuwe huurprijs ingaat.

Instemming bewonersraad Elan Wonen

De bewonersraad van Elan Wonen heeft haar akkoord gegeven op de samenwerking met istaDES. Met deze samenwerking ziet de raad grote voordelen:

  • Huurders krijgen toegang tot een website en een app waarmee het warmteverbruik goed in de gaten kan worden gehouden.

  • De jaarlijkse afrekening wordt verstuurd via ista. Hierdoor hebben huurders eerder duidelijkheid. Ook ontvangen huurders eventueel teveel betaalde stookkosten sneller op hun rekening.

  • Huurders hebben voortaan één aanspreekpunt voor alle vragen over warmtelevering binnen het complex. Bel bij vragen istaDES als de radiator bijvoorbeeld niet goed warm wordt of als er vragen zijn over de eindafrekening van de warmtekosten.

  • istaDES is op het gebied van het verwarmen van woningen een specialist. Jaarlijks stellen istaDES en Elan Wonen de warmtetarieven vast. istaDES verwacht dat zij 10 tot 20% korting op de tarieven kunnen geven. Dit hangt uiteraard ook af van de ontwikkeling van de gasprijzen.

Leveringsovereenkomst

Bent u op zoek naar de leveringsovereenkomst (versie 2023)? Geen probleem. U kunt de overeenkomst onderstaand downloaden, invullen en sturen naar elanwonen@ista.nl. Om de overeenkomst in te vullen, heeft u Adobe Reader nodig. Onderstaand vindt u ook de handleiding hoe u Adobe Reader kunt downloaden en hoe u de overeenkomst digitaal invult:

Vragen over ista