Elan Wonen vindt het belangrijk dat een groene stad bijdraagt in de strijd tegen hitte en wateroverlast. Daarom onderhouden wij al het groen van gemeenschappelijke tuinen. Daarnaast willen we de diversiteit van flora en fauna in de wijken vergroten. Op deze manier wordt het voor veel mensen prettiger wonen in stad. 

Huurders kunnen een groen ‘steentje’ bijdragen door bij ons wijkbudget aan te vragen voor het groener maken van hun straat. Met het wijkbudget kunnen bijvoorbeeld planten en plantenbakken worden gekocht. 

Groene maatregelen van Elan Wonen

  • Het eigen groen wordt uitgebreid en verbeterd

Elan Wonen beheert groenstroken en gemeenschappelijke tuinen. Wij gaan kijken hoe we deze gebieden kunnen uitbreiden en verbeteren. Onder verbeteren verstaan we het vergroten van de biodiversiteit, zoals het aanleggen van bloemstroken. 

Groene maatregelen die wij samen met huurders oppakken

  • Groene ontmoetingsplekken, zoals moestuinen en natuurspeeltuinen

Semi-openbare ruimten kunnen goed worden ingezet om ontmoeting tussen bewoners te stimuleren. Hierdoor willen wij bewoners met een idee voor een moestuin, kruidentuin of natuurspeeltuin helpen om dit te realiseren. 

  • Geveltuinen

De gemeenten Haarlem en Heemstede stimuleren de aanleg van geveltuinen. Ook wij vinden het belangrijk dat geveltuinen worden aangelegd. Bewoners die dit graag willen, geven wij graag tips hoe zij geveltuinen kunnen onderhouden.

  • Plantenbakken

Bewoners kunnen bij Elan Wonen wijkbudget aanvragen voor de aanschaf van planten en plantenbakken.

  • Tegelwipacties

Bewoners die tegels uit hun tuin willen wippen, kunnen op onze steun rekenen. 

Heeft u zelf een groen idee?

Dat horen wij graag! Stuur uw idee naar klantenservice@elanwonen.nl