Project Pasteur

Toekomstplannen herontwikkeling Project Pasteur

Voor de locatie aan de Louis Pasteurstraat heeft Elan Wonen sloop- en nieuwbouwplannen.
Op deze plek staan nu 3 portiek-etageflats met 84 woningen. Aan de Louis Pasteurstraat staat een flat met 56 woningen. Erachter ligt een groenstrook tussen de Louis Pasteurstraat en Roordastraat. Op deze plek heeft Elan Wonen 2 woonblokken met 28 woningen. Dit gebied wordt herontwikkeld tot een levendige, groene woonbuurt met ongeveer 150 nieuwbouwappartementen. De nieuwbouw wordt een mix van sociale huur en vrije sector woningen. Deze diversiteit aan woningen zorgt voor een gemengde wijk, voor jong en oud. De nieuwe woningen worden
zeer energiezuinig en gasloos.

Er komen drie gebouwen:


Blok A: Dit blok ligt aan de Louis Pasteurstraat en telt 5 verdiepingen. Dit gebouw biedt ruimte aan ongeveer 50 appartementen.
Blok B: In het verlengde van blok A ligt blok B, ook aan de Louis Pasteurstraat. Hier komt een lager gebouw met 45 appartementen. De bouwhoogte verspringt van 3 naar 4 verdiepingen.
Blok C: In de Roordastraat komt het derde blok met ongeveer 55 appartementen.
Dit gebouw van 4 verdiepingen heeft een carrévorm met een binnentuin.

Denkt u mee?

Het meedenken van de buurt over deze projectlocatie vinden wij belangrijk.U kent de buurt goed en uw wensen kunnen misschien een plek krijgen in het plan. Denkt u mee over vragen als:
- Welke kansen ziet u voor de buurt?
- Wat is voor u belangrijk?
- Heeft u wensen voor de uitstraling van de woningen?
Geef uw ideeën door en ga via de onderstaande button naar het reactieformulier.

Wilt u meer betrokken worden bij de nieuwbouwplannen? 

Geef u op voor de meedenkgroep

Wilt u actiever meedenken met het project, dan kunt u zich aanmelden voor de meedenkgroep. Dit wordt een groep van ongeveer 10 personen die voor Elan Wonen de komende tijd een belangrijke gesprekspartner zal zijn. De groep denkt mee met de stedenbouwkundige opzet, de woningplattegronden, de aanpak en planning en de communicatie richting de buurt. Graag willen we 4 huidige huurders van de projectlocatie, 4 omwonenden en 2 personen uit de wijkraad uitnodigen om deel te nemen aan de meedenkgroep.

Meld u aan

Wilt u deelnemen aan de meedenkgroep? Laat dat ons vóór 12 februari weten. Meld u aan via het meedenkformulier. Na aanmelding ontvangt u uiterlijk 19 februari een reactie van ons. De eerste bijeenkomst van de meedenkgroep verwachten wij in februari te plannen.
 

Toekomstige situatie

Bestaande bomen als uitgangspunt voor het plan

De groene zone in het Plan Haave wordt verbonden met het groen in Project Pasteur. De toekomstige gracht wordt doorgetrokken.

Project locatie

  • Groenzone_smal_nw.jpg

Bovenaanzicht

Buurtfolder Project Pasteur

Lees meer over het Project Pasteur in deze projectfolder.

Parkeren op maaiveld

Info voor huurders

Huurt u een woning in Project Pasteur? Lees hier belangrijke informatie.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder vindt u antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen. 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden