Elan Wonen koopt 50 sociale huurappartementen in nieuwbouwproject Schoterkwartier in Haarlem. De bouw van deze appartementen start begin 2024.

Locatie

Nieuwbouwproject Schoterkwartier ligt aan het Spaarne in het zuidelijke deel van de Indische buurt en grenzend aan de Waarderbrug. Het terrein wordt verder omsloten door de Transvaalstraat aan de zuidzijde, de Delistraat aan de westzijde. Op deze plek bouwt projectontwikkelaar AM aan een nieuw woongebied.

Sociale mix

Met deze nieuwe woningen voegt Elan Wonen 50 sociale huurwoningen toe aan een gebied van Haarlem waar nu nog weinig sociale huur is. Deze energiezuinige, toegankelijke woningen hebben uitzicht op het Spaarne en zijn ideaal voor diverse huishoudens. Deze toevoeging maakt deel uit van de tweede fase van het Schoterkwartier. Deze fase bestaat totaal uit 108 woningen waarvan 50 sociale woningen.

Gevarieerd woonprogramma

Centraal staat een slanke woontoren van 17 verdiepingen met 22 koopappartementen, inclusief twee- en driekamerappartementen met een balkon en de 50 sociale huurappartementen. Naast de woontoren komen 12 herenhuizen, 7 eengezinswoningen en 17 stadswoningen rondom een groen binnengebied.  Alle woningen zijn energiezuinig meteen warmtepomp en optimale isolatie.

Centrale ligging

Alle dagelijkse voorzieningen, zoals supermarkten, kinderopvang, basisonderwijs en sport- en recreatiefaciliteiten, bevinden zich in de directe omgeving. Bovendien is er een goede verbinding naar het centrum van Haarlem, voornamelijk gericht op bus- en fietsverkeer om autogebruik voor korte afstanden te minimaliseren.

Ontwerp

Het ontwerp van Schoterkwartier, gecreëerd door Arons en Gelauff architecten, kenmerkt zich door expressieve vormgeving met schuine lijnen en bijzondere dakvormen.

Start bouw

De omgevingsvergunning voor deze tweede fase is inmiddels verleend. Begin 2024 start bouwbedrijf BAM Wonen met de bouw.