22-07-01_impressie voorgevel totale project (1) (1)

Elan Wonen realiseert aan de J.J. Hamelinkstraat 297 nieuwe woningen. De 148 verouderde sociale huurwoningen hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen. Daarnaast bouwen wij woonwerkwoningen voor de vrije sector. Ook komen er 43 huurappartementen voor de vrije sector en 25 koopwoningen.

Locatie

Tussen de Schipholweg en de J.J. Hamelinkstraat bouwt Elan Wonen vervangende nieuwbouw. Het project is onderdeel van het grotere plan Slachthuisbuurt Zuidstrook. Samen met collega corporaties en de gemeente Haarlem werkt Elan Wonen aan het herstructureren van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt. De J.J. Hamelinkstraat ligt in het verlengde van het project Hof van Leijh dat in 2020 door Elan Wonen is opgeleverd. Het project vormt een belangrijke stap in het afronden van de Schipholweg als aantrekkelijke stadsentree voor Haarlem.  

Gevarieerd woningaanbod  

Elan Wonen bouwt een gevarieerd woonprogramma. Een groot deel wordt ingevuld met sociale woningbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen van 1-, 2- en 3 kamerwoningen, variërend van 36m2 tot 65m2. Daarnaast bouwen wij woonwerkwoningen voor de vrije sector. Ook komen er 43 huurappartementen voor de vrije sector, 25 koopwoningen en 11 zorgappartementen. Deze diversiteit aan woningen zorgt voor een gemengde wijk, voor jong en oud. De nieuwe bebouwing kent meerdere hoogtes; aan de Schipholwegzijde is de bouwhoogte zeven lagen. Tegenover de aansluiting met de Europaweg komt een toren met negen verdiepingen. De laagbouw vind je aan de achterzijde van het project. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en gasloos. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in de J.J. Hamelinkstraat? 

Elan Wonen verhuurt alleen de 198 sociale huurwoningen en 20 woonwerkwoningen. De woningen worden in drie rondes via Mijnwoonservice.nl geadverteerd. Half juli 2023 start de verhuur van fase 1. Om teleurstelling te voorkomen is het voor woningzoekenden belangrijk om goed kennis te nemen van de voorwaarden voor inschrijving en persoonlijke gegevens (over huishouden en inkomen) en deze goed in te voeren via Mijnwoonservice.nl. De woningen worden op basis van inschrijfduur toegewezen. Schrijf u nu in op: www.mijnwoonservice.nl 

De koopwoningen en vrije sector appartementen worden niet door Elan Wonen aangeboden. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht. Het is op dit moment nog niet bekend welke partij de vrije sector appartementen gaat aanbieden. 

Start verhuur Fase 1 in juli 2023

In de eerste ronde worden de woningen van het Hof van Clothilde aangeboden. Dit is het linker iets gebogen woningblok. U kunt dan reageren op 2- en 3 kamerappartementen.

 • Woonoppervlaktes variëren van 47m2 (2-kamer) tot 67 m2 (3-kamer). 

 • Woningen hebben een eigen buitenruimte. 

 • Woningen hebben een eigen berging op de begane grond.    

 • De netto huurprijzen variëren tussen € 647,19 en € 808,08 Let op hier komen nog servicekosten (exacte kosten nog niet bekend).  

 • De woningen zijn gasloos.  

 • De verwarming en het warme water worden door een installatie van Equance geleverd.  

 Hof van Clothilde in beeld

Het Hof van Clothilde is uit de steigers. In september en oktober worden de woningen afgewerkt. We verwachten in november de bewoners te verwelkomen. Bekijk hier de plattegrond van het complex en de omgeving.

Het gevelraster van het Hof van Clothilde

Planning

 • Sloopwerkzaamheden: gereed

 • Start bouw: medio maart 2022 

 • Oplevering: eind 2023 eerste woningen, eerste kwartaal 2024 laatste woningen. 

Samenwerkingspartners

 • Aannemer: Hillen & Roosen

 • Makelaar: Mooijekind Vleut

 • Architect: FAZO Architecten (samenwerkingsverband Faro Architecten en ENZO Architecten)

Voortgang in beeld

22-07-01_impressie voorgevel totale project (1) (1)