Elan Wonen koopt woonzorgcentrum Kennemerduin

     

    Elan Wonen heeft woonzorgcentrum Kennemerduin en veertien aanleunwoningen in Heemstede gekocht van collega-corporatie Ymere. De huurders zijn begin deze week hierover per brief geïnformeerd.

    Ymere richt zich op sociale huurwoningen die geschikt zijn voor een brede groep huurders. Omdat het verzorgingshuis geschikt is voor één bepaalde huurdersgroep, past het niet goed binnen de strategie van Ymere. Daarom is Ymere met Elan Wonen in gesprek gegaan. En met succes. Eind juni is de levering en is Elan Wonen de nieuwe eigenaar van het woonzorgcentrum en de aanleunwoningen. Regiomanager Ymere, Gerrie Blok: "Elan Wonen is een woningcorporatie met veel woningen in Heemstede en een focus op ouderen en mensen die zorg nodig hebben. De perfecte partij om dit complex over te nemen."

    Voor de huurders zelf verandert er overigens niet veel. Chris Schaapman, directeur-bestuurder Elan Wonen: "Alle huurders kunnen gewoon in hun eigen woning blijven wonen en het huurcontract blijft van kracht. Vanaf augustus betalen ze de huur aan Elan Wonen en zijn wij verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het onderhoud en reparaties aan de woningen. De bewoners ontvangen daarover binnenkort meer informatie."    Deel deze pagina