Zonnepanelen Elan Wonen brengen bijna 1 miljoen kWh op

Publicatiedatum: 08-07-2021

Eind 2019 lieten wij de eerste zonnepanelen plaatsen op het dak van een huurwoning. Sindsdien volgden duizenden panelen op honderden huizen. Inmiddels liggen op 596 van onze woningen zonnepanelen. Al deze panelen samen hebben al bijna 1 miljoen kWh opgebracht!

Goed voor de portemonnee van de huurder én voor het milieu

Met zonnepanelen wordt schone energie opgewekt. Dit is goed voor de huurder en het milieu. De huurder bespaart op de energierekening en er is minder CO2-uitstoot, namelijk 707.031 kilo.

Alleen al in 2021 hebben de zonnepanelen gezorgd voor een CO2-vermindering van 366.987 kilo. Dit staat gelijk aan het verminderen van 1.529.023 gereden kilometers of het planten van 367 bomen. 

Huurders ontvangen van Elan Wonen een persoonlijk aanbod

Samen met Sungevity heeft Elan Wonen haar huurwoningen geanalyseerd op:

  • Ligging van het dak
  • Hellingsgraad van het dak (hoe schuin het dak is)
  • Beschikbare ruimte voor zonnepanelen
  • Aantal zonuren per jaar

Op basis van dit onderzoek krijgen huurders een persoonlijk aanbod om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. De aanschaf, de plaatsing en het onderhoud worden door Elan Wonen betaald. De huurder betaalt in ruil per paneel, per maand € 2,53 aan servicekosten. De huurder profiteert daarnaast van een lagere energierekening omdat zij haar eigen energie opwekt.

Huurders die geen aanbod voor zonnepanelen ontvangen, wonen in een huis dat mogelijk niet geschikt is voor minimaal vijf zonnepanelen. Dit kan liggen aan een gebrek aan zonlicht of te weinig ruimte op het dak.

Wilt u meer weten over zonnepanelen van Elan Wonen?

Lees dan verder op deze pagina.