Woont u in Heemstede? Denk mee over wonen zonder aardgas

Publicatiedatum: 28-01-2021

In 2050 moeten alle woningen zonder aardgas worden verwarmd. Ook in de gemeente Heemstede. Om zich hierop voor te bereiden, stelt de gemeente een visie op. Hierin staan de alternatieven voor aardgas en hoe én wanneer wijken aardgasvrij(er) kunnen worden gemaakt. De gemeente Heemstede roept haar inwoners op mee te denken met deze visie. Doet u ook mee?

De gemeente Heemstede organiseert hiervoor twee (online) bijeenkomsten:  

  • Maandag 8 februari van 19.30 – 21.30 uur
  • Donderdag 20 mei van 19.30 – 21.30 uur

Wat wordt bespreken?

Tijdens de bijeenkomst in februari worden de uitgangspunten over de warmtetransitie besproken. Ook wordt gezamenlijk de Transitievisie Warmte opgesteld. In de bijeenkomst in mei wordt de (technische) richting van de warmtetransitie besproken en besloten welke wijken wanneer zonder aardgas moeten functioneren.

Ook staat op de agenda hoe inwoners per wijk betrokken willen worden in de uitvoering van wonen zonder aardgas. Uw inbreng wordt verwerkt in een Transitievisie Warmte die bij de gemeente Heemstede past.

Wilt u inwoners vertegenwoordigen?

Naast een meedenkgroep is er ook een groep die bestaat uit professionals, zoals de netbeheerder, waterleverancier, woningcorporaties en beleidsmedewerk(st)ers van de gemeente. Tijdens de eerste bijeenkomst in februari vertelt de gemeente meer over deze groep. Dan wordt ook besproken wie de inwoners wil en kan vertegenwoordigen in deze groep.

Wilt u deelnemen aan de bijeenkomst?

U kunt tussen 09.00 - 17.00 uur contact opnemen met de DigiHulplijn via 0800 1508. Er staan ervaren vrijwilligers klaar om u daarbij te helpen.

Bel of mail gerust

Voor vragen kunt u contact opnemen met Emi Suijk via e.suijkheemstedenl of via 023 528 57 53

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden