Geen objecten gevonden

Viering hoogste punt van Hof van Leijh

Publicatiedatum: 20-12-2019

 

De vlag hing in top op donderdag 19 december bij het Hof van Leijh aan de Schipholweg. Een bijzonder moment. Daarom werden de bouwers getrakteerd op een lekkere snack. De bouw verloopt volgens planning. Als het komende winter niet te veel vriest en sneeuwt, hopen we over een halfjaar de eerste woningen van Hof van Leijh op te leveren.

Wat wordt er gebouwd?

Hof van Leijh gaat bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen. Er worden meerdere type woningen gebouwd. Zowel eengezinswoningen als appartementen. Er is dus een geschikt aanbod voor verschillende groepen woningzoekenden, van alle leeftijden. Ook voor senioren die zelfstandig willen blijven wonen.

Ruud Loman van Elan Wonen dankte de bouwers voor hun enorme inzet. “Het bereiken van het hoogste punt is een moment om aandacht te geven aan de bouwers. En dat verdienen jullie ook. Want zonder jullie is er geen Hof van Leijh. Daarom wil ik jullie namens Elan Wonen en alle aangesloten partners ontzettend bedanken voor jullie inspanningen. Wat jullie hier op de bouw voor ons doen is fantastisch!”

Hof van Leijh in 2020

Het Hof van Leijh is een voorbeeld van wonen, zorg en welzijn nieuwe stijl. Het is sociaal, flexibel, geschikt voor verschillende type bewoners, jong en oud en met diverse activiteiten ‘in huis’. In het complex wordt gestreefd naar een sfeer van betrokkenheid, waar bewoners naar elkaar omkijken en een actieve bijdrage leveren. DOCK, SIG, Zorgbalans en Elan Wonen werken dan ook nauw samen om dit met de (toekomstige) bewoners te realiseren. Bewoners worden van harte uitgenodigd mee te doen of een bijdrage te leveren aan de activiteiten.

Op de begane grond van het complex komt een ontmoetingscentrum en een buurtteam van Zorgbalans. Ook komt er in het complex een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking die ondersteund worden door SIG. De bewoners van deze woongroep vinden een deel van de dagbesteding in het ondersteunen bij activiteiten in het gebouw zoals een maaltijdvoorziening. Welzijnsorganisatie DOCK gaat bewoners en buurtgenoten helpen bij het mogelijk maken van verschillende activiteiten.

Er komt een buurtwinkel van DOCK en SIG. Dit is een kleinschalig, laagdrempelig centrum waarbij cliënten van SIG en vrijwilligers diensten en klusjes uitvoeren voor (wijk)bewoners, ondernemers of andere organisaties zoals de gemeente. De buurtwinkel biedt inloop en activiteiten voor (wijk)bewoners.

Heeft u interesse in een woning in Hof van Leijh?

Het is belangrijk om bij Woonservice ingeschreven te staan, om op de woningen te kunnen reageren. Wanneer dit precies is, kondigen we aan op de websites www.mijnwoonservice.nl  en www.elanwonen.nl.

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor een woning in Hof van Leijh? Zijn er mensen die voorrang krijgen? Lees er meer over op de projectenpagina.