Geen objecten gevonden

Update over rookmelders

Publicatiedatum: 01-07-2022

 

Per 1 juli 2022 is het verplicht dat er in iedere woning een rookmelder hangt. Elan Wonen is hiervoor met onze leveranciers NaQubo en Hinfelaar druk bezig. Maar door problemen bij fabrieken die rookmelders maken, hebben wij meer tijd nodig om in al onze huurwoningen een rookmelder te plaatsen. In dit bericht leest u meer hierover.

Er hangt bij mij nog geen rookmelder. Wanneer wordt er één geplaatst?

Samen met onze leveranciers doen wij ons best om de rookmelders zo snel mogelijk bij onze huurders te plaatsen. Onze leveranciers NaQuBo en Hinfelaars nemen contact met u op om hiervoor een afspraak in te plannen. Dit kan dus ook na 1 juli zijn.

Een exacte datum waarop de installatie bij u plaatsvindt, kunnen we op dit moment niet geven.

Ik lees informatie over een boete die wordt uitgedeeld als er per 1 juli geen rookmelder in huis hangt. Hoe zit dat?

De gemeente ziet erop toe dat er in iedere woning een rookmelder hangt. Maar het is niet de verwachting dat de gemeente vanaf 1 juli iedere woning gaat controleren.

Mocht het zo zijn dat de gemeente toch een boete uitdeelt, dan is deze boete voor Elan Wonen. U loopt dus geen risico dat u een boete krijgt.

Hoe gaan verzekeraars om met schade aan uw spullen bij brand als er nog geen rookmelder is geplaatst?

Veel verzekeraars blijven dekking bieden bij brandschade.

Het is hierbij belangrijk om de polisvoorwaarden van uw verzekeraar door te nemen. Als iets niet helemaal duidelijk is, dan kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

Belangrijk; Criminelen proberen bij u binnen te komen met een babbeltruc over rookmelders

Criminelen bellen aan met de mededeling dat zij de rookmelder(s) komen controleren. Hierbij tonen zij een zelfgemaakte ID-kaart. Tijdens deze zogenaamde ‘controle’ stelen de criminelen waardevolle spullen en geld uit uw huis.

Als iemand bij u langskomt om uw rookmelder te controleren, dan ontvangt u hier op tijd een brief over. Ons advies is om niemand zomaar in huis te laten. Belt u direct 112 of waarschuw uw buren als iemand met een babbeltruc bij u binnen probeert te komen.

Staat er iemand voor uw deur die uw rookmelder wilt controleren en twijfelt u over deze persoon? Neemt u dan contact op met Elan Wonen: (023) 515 98 59.