Tiny House te huur in Haarlem Schalkwijk

Publicatiedatum: 19-02-2019

***INSCHRIJVING GESLOTEN***

Woningcorporatie Elan Wonen gaat meedoen met een experimenteel ‘dorpje’ met tiny houses op een tijdelijk braakliggend terrein aan de Haarlemse Zwemmerslaan. De Stichting Waitlands wil hier in totaal 10 huisjes neerzetten volgens hun Tiny Tim concept: off grid woningen die ieder volledig zelfvoorzienend zijn als het gaat om het opwekken van elektriciteit en het zuiveren van water. Nadat de Zwemmerslaan een definitieve invulling krijgt zal het dorpje worden verplaatst naar een andere locatie in de gemeente Haarlem.

Eerste indruk

Een eerste indruk van de woning kun je vinden op http://www.tinytimhouse.nl. De woning die Elan Wonen gaat verhuren is de nieuwe Model S van 27 m². 

Voorwaarden

Elan Wonen start als proef met de verhuur van één Tiny Tim. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden: 

 • De huurperiode is voor maximaal 10 jaar. Voor deze periode heeft de Gemeente Haarlem een garantie gegeven dat de huisjes ergens in Haarlem kunnen staan. 
 • Elan Wonen verwacht half april te kunnen starten met de verhuur.
 • De huisjes zullen tijdens de looptijd van het project waarschijnlijk één of meerdere keren worden verplaatst naar een andere locatie. Daarom wordt de Tiny Tim S niet verhuurd als woning maar als roerend goed. Hiervoor geldt geen huurbescherming: mocht het wonen in de Tiny Tim onverhoopt tegenvallen, dan zal Elan Wonen geen alternatieve woonruimte beschikbaar stellen. 
 • De huur van de Tiny Tim bedraagt circa € 500 per maand. Hiernaast dient de huurder aan de stichting Waitlands € 50 servicekosten per maand te betalen voor het onderhoud van de installaties (o.a. zonnepanelen en waterzuivering). Tot slot betaal je circa €20 grondhuur aan de Stichting Waitlands die dit afdraagt aan de Gemeente Haarlem. De woningen zijn zelfvoorzienend, dus je hebt geen energielasten.
 • Het is niet mogelijk om huurtoeslag te krijgen voor de Tiny Tim. 
 • Aangezien het hier gaat om de huur van een roerend goed, behoudt de huurder van de Tiny Tim tijdens de huurperiode zijn/haar eventuele inschrijftijd voor een sociale huurwoning.

Onze ideale kandidaat-huurder:

 • Kiest uit volle (duurzame) overtuiging voor deze experimentele vorm van wonen en is bereid de uitdagingen die experiment biedt aan te gaan. Zo zal tijdens de periode in de winter waarin de zon weinig schijnt (de zogenaamde Dunkelflaute) de toekomstige bewoner zijn of haar elektriciteitsgebruik moeten aanpassen om zo lang mogelijk te kunnen doen met de in de batterij opgeslagen elektriciteit. En het toilet is bijvoorbeeld een ecologisch droogtoilet, waarbij de opgevangen urine wordt gezuiverd in het in de Tiny Tim geïntegreerde waterzuiveringssyssteem. 
 • Is bereid en in staat is om een rol te spelen in de communicatie rond deze bijzonder duurzame vorm van wonen. 
 • Woont in Haarlem of Heemstede of heeft een aantoonbare binding met deze gemeenten.
 • Verdient maximaal € 38.000 bruto per jaar. 
 • Is alleenstaand. 

Interesse?

Ben je serieus geïnteresseerd in de huur van dit tiny house, dan kun je dat kenbaar maken via communicatieelanwonennl. Het is fijn als je kort kunt aangeven waarom jij de ideale huurder voor dit project bent. 

De uiteindelijke selectie door Elan Wonen vindt plaats aan de hand van een aantal kennismakingsgesprekken met kandidaten die aan de bovenstaande zaken voldoen. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden