Geen objecten gevonden

Symbolische uitreiking eerste sleutels wooncomplex Delftplein

Publicatiedatum: 31-08-2017

Delftplein, Dijkzichtlaan, Haarlem, Elan Wonen, sleutel, Chris Schaapman

Op woensdagmiddag 30 augustus hebben wethouder Joyce Langenacker en directeur-bestuurder Chris Schaapman de eerste sleutel symbolisch aan de nieuwe bewoners van het wooncomplex Delftplein uitgereikt.

Trots

De wethouder gaf tijdens de officiële overhandiging aan: “Ik ben er trots op dat we dit samen met Elan Wonen in Haarlem zo snel hebben gerealiseerd. Nog geen twee jaar terug werd deze locatie binnen de gemeente voor het eerst geopperd voor nieuwe woningen en nu staan we hier met deze enthousiaste nieuwe bewoners.”

Nieuwe woning

Bewoners Brian Reemnet en zijn vriendin Jacinthe Vroom zijn heel blij met hun nieuwe woning. Brian: “Zeven jaar heb ik op de wachtlijst gestaan en nu hebben we eindelijk een eigen woning. We waren ook voor koopwoningen aan het kijken in Haarlem en omgeving, maar dat was onbegonnen werk. We zijn zo blij met deze woning. Het complex is nieuw, goed geïsoleerd en er wonen leuke mensen.”

Druk woningmarkt

Het doel van dit project is tweeledig: het verminderen van de druk op de Haarlemse reguliere woningmarkt en het huisvesten van statushouders. Nedaa Hseno is een van de statushouders die van de wethouder de sleutel krijgt. Nedaa: “Ik voel me hier echt welkom. De mensen zijn zo open, positief en behulpzaam. Ik ben nu hard aan het leren om zo goed mogelijk Nederlands te leren spreken en schrijven. Ik merk dat Nederlanders het echt leuk vinden dat ik hun taal spreek. Wie weet kan ik na een studie als tolk aan de slag.”

Appartementen

Het wooncomplex dat Elan Wonen verhuurt aan het  Delftplein bestaat uit:
• 80 eenkamerappartementen van 20 m² voor jongeren t/m 27 jaar;
• 80 driekamerappartementen van 47 m² bestemd voor alle leeftijden.