START INSCHRIJVING HUURWONINGEN HOF VAN LEIJH

Publicatiedatum: 23-07-2020

Vanaf vandaag kunt u reageren op de 2- en 3-kamerappartementen én de eengezinswoningen. Allemaal comfortabele woningen met een lagere energierekening. De woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd. Wonen in het unieke Hof van Leijh in Haarlem? Via mijnwoonservice.nl kunt u zich voor deze woningen inschrijven.

Reageren op de woningen

De woningen worden in twee rondes aangeboden. In deze eerste ronde worden 50 appartementen en alle eengezinswoningen aangeboden. U heeft drie weken de tijd om te reageren. Het maakt voor uw positie/rangnummer niet uit of u in de eerste of derde week reageert. Als u maar reageert voor de sluiting. Uiteraard verschijnt het ook op de websites van Woonservice en Elan Wonen. De tweede ronde wordt in het najaar aangeboden. Via deze nieuwsbrief houden we u hiervan op de hoogte.

Het totale project Hof van Leijh bestaat in totaal uit:

 • 126 appartementen sociale huur: waarvan 77 mensen met een zorgindicatie en/of ouderen, 16 voor mensen met een verstandelijke beperking (SIG) en 33 voor overige woningzoekenden;
 • 4 woon-werkappartementen vrije sector;
 • 21 eengezinswoningen (sociale huur);
 • 2 maatschappelijke ruimtes (Zorgbalans en DOCK);
 • 64 parkeerplaatsen op eigen terrein;
 • 21 koop eengezinswoningen;
 • 21 koop parkeerplaatsen op eigen terrein.

Sfeer van betrokkenheid

Hof van Leijh is een bijzonder woongebouw waar wonen, zorg en welzijn samenkomen. DOCK, SIG, Zorgbalans en Elan Wonen werken met de (toekomstige) huurders actief samen aan een sfeer van betrokkenheid. Het voor elkaar klaar staan en een ‘goede buur’ zijn, is iets vanzelfsprekends bij Hof van Leijh. Dit blijkt onder andere uit de verschillende activiteiten die voor en door bewoners worden georganiseerd. Om dit mogelijk te maken, wordt er samengewerkt met onder andere de vrijwillige ‘hofmakers’. Zij worden gezien als voorlopers in betrokkenheid. Zij zijn het voorbeeld van een ‘goede buur’ in Hof van Leijh.

Activiteiten

Naast de betrokken sfeer, gezellige activiteiten en nieuwe initiatieven biedt Hof van Leijh nog meer:

 • Welzijnsorganisatie DOCK helpt bewoners en buurtgenoten bij het mogelijk maken van verschillende activiteiten.
 • Er is een ontmoetingscentrum en een buurtteam van Zorgbalans.
 • Er wonen mensen met een verstandelijke beperking die ondersteund worden door SIG. Zij zijn actief bij de verschillende activiteiten in de vorm van dagbesteding.
 • Er is een buurtwinkel van DOCK en SIG. Dit is een kleinschalig, laagdrempelig dienstencentrum waarbij cliënten van SIG en vrijwilligers diensten en klusjes uitvoeren voor (wijk)bewoners, ondernemers of andere organisaties zoals de gemeente. De buurtwinkel biedt inloop en activiteiten voor (wijk)bewoners.

Voorrang en voorwaarden

Binnen Hof van Leijh krijgen mensen voorrang op basis van een regeling om de doorstroom door senioren te bevorderen en op basis van een zorgindicatie.

 Voorrang op basis van een zorgindicatie:

 • Zvw: minimaal 2 uur zorg op gebied van persoonlijke verzorging en verpleging Zorgverzekeringswet.
 • Wmo: verhuisadvies Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

 • Wmo: minimaal 2 uur zorgindicatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning op gebied van bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, begeleiding, dagbesteding.

 • WLZ: indicatie Wet Langdurige Zorg op gebied van bijvoorbeeld Volledig Pakket Thuis (VPT) en dagbesteding.

Voorrang op basis van ‘ouder worden, prettig wonen’ regeling:

 • Let op: hiervoor moet u wel ingeschreven staan bij mijn.woonservice.nl. 
 • 65-plussers die nu moeten traplopen kunnen via de verhuisregeling ‘Ouder worden en prettig wonen’ verhuizen naar een woning die zonder trap bereikbaar is. En hebben hiervoor geen zorgindicatie nodig. 
 • Alle andere woningzoekenden kunnen ook reageren op een woning via  www.mijnwoonservice.nl. De persoon met de langste wachttijd krijgt de woning.

Alle andere woningzoekenden kunnen ook reageren op een woning via  www.mijnwoonservice.nl. De persoon met de langste wachttijd krijgt de woning. Voor verdere informatie over Passend toewijzen binnen de sociale huur verwijzen u naar de website van Woonservice. Voor verdere vragen over huurtoeslag verwijzen wij u naar de Belastingdienst.

Meer informatie

Bekijk de advertenties van de appartementen op mijnwoonservice.nl
Meer informatie over dit project: elanwonen.nl/hof-van-leijh

Bekijk hieronder het voortgangsflimpje van de bouw (juni 2020).Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden