Slottuin in Heemstede bereikt hoogste punt

Publicatiedatum: 07-10-2019

De bouw van de energie neutrale woonwijk Slottuin heeft het hoogste punt bereikt. Om dit feestelijke moment te vieren werd de vlag gehesen en kwam er een snackkar op de bouwplaats. Ruud Looman van Elan Wonen bedankte de bouwvakkers namens alle betrokken partijen voor de kwaliteit van het harde werk en trakteerde op een lekkere snack. 

Eengezinswoningen en zorgappartementen 

HBB Groep bouwt in opdracht van Elan Wonen 22 sociale eengezinswoningen en een appartementengebouw met 33 zorgwoningen op het terrein van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede. De zorgappartementen worden verhuurd aan Zorgbalans dat in deze appartementen zorg en ondersteuning biedt aan ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Ook worden er 40 koopwoningen gerealiseerd die door Hoorne Vastgoed reeds zijn verkocht.

Energie neutrale woonwijk 

De woningen in Slottuin krijgen het energielabel A++++ en zijn dankzij de toepassing van warmte en koudeopslag koel in de zomer en warm in de winter. Een warmtepomp brengt de warmte daar waar die in huis nodig is. Deze pomp werkt op door zonnecellen op het dak geleverde energie. Alle huizen krijgen vloerverwarming- en koeling. Daardoor zijn geen radiatoren en warme luchtstromen (minder ronddwarrelend stof) nodig. De per kamerthermostaat bedienbare warmtepomp zorgt ook voor het warme water. 

In het door Mulleners en Mulleners architecten gemaakte plan is behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling.  

Lees meer over dit nieuwbouwproject

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden