Sleutelfeestje in Amsterdamsebuurt

Publicatiedatum: 11-05-2021

Altijd een bijzonder moment: de oplevering van compleet gerenoveerde woningen aan nieuwe bewoners. Aan de Hieronymus van Alphenstraat zijn de eerste 9 woningen opgeleverd. Symbolisch overhandigde bestuurder Marieke Heilbron vandaag de sleutel aan één van de bewoners.

Jacqueline Coronel is enthousiast over haar nieuwe woning. "Meteen vanaf de eerste bezichtiging dacht ik: 'Wow, dit is het!' Ik ga hier samen met mijn dertienjarige zoon wonen. We waren echt toe aan een groter huis. En dat is nu gelukt. Een mooie lichte woning in een heel sfeervolle straat, ik ben er erg blij mee."

Grondige renovatie

Samen met aannemer de Toekomstgroep geven wij de bestaande woningen een update. Ook wordt er funderingsherstel uitgevoerd. De karakteristieke arbeiderswoningen in de Van Zeggelenbuurt zijn bijna een eeuw oud en door ouderdom en aantasting was de fundering verzwakt. Sinds augustus zijn vaklui bezig met het herstellen en vervangen van aangetaste funderingen. Ook worden de woningen geïsoleerd en uitgerust met een nieuwe badkamer, toilet en keuken. De woningen worden niet alleen van binnen compleet gerenoveerd. Ook de gevels worden aangepakt; nieuwe kozijnen, nieuwe geïsoleerde dakkappelen en gereinigd voegwerk zorgen voor een frisse uitstraling. “Met deze renovatie werken we hard aan het verbeteren en het vernieuwen van onze woningen. Daar ben ik heel trots op. Deze woningen zijn comfortabeler, veiliger en energiezuiniger geworden, maar hebben nog wel de mooie karakteristieke uitstraling. Nu kunnen de woningen weer 100 jaar mee” zegt Marieke Heilbron.

Ondertussen gaan wij door..

De oplevering van de 74 woningen gebeurt gefaseerd. Het bouwteam van de Toekomstgroep knapt de woningen per straatdeel op. In september worden de laatste woningen aan nieuwe huurders en terugkeerders opgeleverd.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden