Officiële start van renovatieproject Amsterdamse buurt

Publicatiedatum: 23-07-2020

Op donderdag 23 juli vierden Toekomstgroep B.V. en Elan Wonen samen de officiële start van het renovatieproject Amsterdamse buurt, fase 3.3, 3.4 en 4, en drie woningen aan de Adriaan Loosjesstraat. In totaal gaat het om 74 woningen die worden gerenoveerd. Jan Piet Konijn, directeur van de Toekomstgroep en Marieke tekenden de aannemingsovereenkomst waarmee het onderhoudsproject in Haarlem-Oost kan beginnen. 

Grondige renovatie

De 74 leegstaande woningen verdeeld over vier straten in de Amsterdamse buurt, zijn in 1914/1915 gebouwd. Na de bouwvak start de grondige renovatie die in totaal ruim een jaar gaat duren. De renovatie omvat eengezinswoningen uit verschillende straten: 

  • Adriaan Loosjesstraat
  • De Genestetstraat
  • Hieronymus van Alphenstraat
  • Ter Haarstraat
  • Van Zeggelenstraat 

Energiezuinig en comfortabel wonen

Naast woningverbetering worden ook energiebesparende maatregelen getroffen, zoals dak-, gevel- en vloerisolatie. De woningen worden voorbereid op het aansluiten op een collectief warmtenet. Elke woning krijgt een aansluiting voor elektrisch koken. Met de verbeteringen neemt het wooncomfort aanzienlijk toe. De woningen maken een energiesprong van label E, F en G naar A. Ook laten we de fundering herstellen, de gevels repareren en de dakpannen reinigen.  

Planning

Niet alle woningen worden tegelijk aangepakt. De woningen worden in fases die achter elkaar doorlopen gerenoveerd. De start is in augustus. In september 2021 verwachten we de werkzaamheden af te ronden. Een aantal huurders kiest er voor om dan terug te keren naar hun woning. De andere woningen bieden we aan nieuwe huurders aan.  

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden