Nieuwe mijlpaal Klushuis Haarlem

Publicatiedatum: 17-08-2017

In de buitenlucht, voor de klushuizen in de Alberdingk Thijmstraat en Van Zeggelenstraat in Haarlem, is op woensdagmiddag 16 augustus een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Vereniging van kopers en woningcorporatie Elan Wonen. Dit is het startsein voor de renovatie van de woningen in deze twee straten.

Vervolg na Busken Hüetstraat

Het project Klushuis Haarlem krijgt hiermee een vervolg na de succesvolle editie in de Busken Hüetstraat, eveneens in Haarlem. In totaal zijn er 21 woningen in de Alberdingk Thijmstraat en de Van Zeggelenstraat die Elan Wonen verkoopt aan enthousiaste kopers. In de komende weken worden de individuele koopcontracten ondertekend.  

Positieve impuls

Directeur-bestuurder Chris Schaapman licht toe: ‘Dit is een mooi moment, waar we even stil bij willen staan om dit te vieren. Er is al veel werk verricht en het is voor alle kopers een spannend traject, het is letterlijk en figuurlijk een hele klus om je eigen woning op te bouwen! De verwachting is dat deze groep nieuwe bewoners een positieve en vernieuwende impuls gaat geven aan de Amsterdamse buurt.’

Collectief

Deelname aan Klushuis houdt in dat je als koper optreedt als projectontwikkelaar, en in nauw overleg met de architect en aannemer de wensen laat uitvoeren. Om het proces te stroomlijnen is voor dit project in deze twee straten het collectief ‘Vereniging CPO van A tot Z’ opgericht. Toekomstige bewoners mevrouw van Bree (penningmeester) en de heer van der Linden (voorzitter) zijn de vertegenwoordigers van het collectief die hun handtekening hebben gezet. Vanuit Elan Wonen ondertekende directeur-bestuurder Chris Schaapman de samenwerkingsovereenkomst. 

Zelf aan de slag

In de komende maanden wordt de fundering gelegd, aansluitend gaat de aannemer starten. Als alles volgens verwachting verloopt, kunnen de bewoners vanaf september 2018 zelf aan de slag in hun toekomstige paleis.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden