Let op voor nep-mails en phishing

Publicatiedatum: 21-01-2021

 

Staat u als woningzoekende ingeschreven bij Mijn Woonservice? Wees dan alert op het ontvangen van nep-mails en phishingmails. Af en toe worden nepberichten, via e-mail en sms, verzonden door internetcriminelen. Zij misbruiken de naam van Mijn Woonservice (en Woningnet) en proberen woningzoekenden op te lichten. Ons advies; Reageer niet, verwijder het bericht en blokkeer de afzender.

In de nep-berichten staat vaak dat u moet betalen om uw inschrijving bij Mijn Woonservice te verlengen. In het bericht staat een betaallink. Klik hier niet op.

Mijn Woonservice stuurt géén betaalverzoeken met links in de tekst en géén betaalverzoeken per sms.

Wanneer u uw inschrijving verlengt bij Mijn Woonservice, dan doet u dit via de website Mijnwoonservice.nl. Op deze site logt u in. Als het tijd is om uw inschrijving te verlengen, dan krijgt u na inloggen een betaalscherm.

Als u bent ingelogd, ziet u onder de button ‘Profiel’ en het item ‘Betaalinformatie’ wanneer de eerstvolgende factuurdatum is. Alleen vanaf dat moment kunt u na inloggen betalen via het betaalscherm.

Fraudehelpdek

Heeft u een nep-bericht of sms ontvangen en op de link geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Geef aan dat er sprake is van digitale oplichting. Wij adviseren u ook om aangifte te doen bij de politie.

Op www.fraudehelpdesk.nl leest u welke stappen u nog meer kunt zetten.

Op de website van het programma Radar is hier ook meer over te lezen. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden