Elan Wonen sluit aan in Noord-Hollandse strijd tegen drugscriminaliteit

Publicatiedatum: 19-11-2020

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In deze overeenkomst staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie tussen verschillende partijen in de provincie. Hierdoor worden hennepkwekerijen en drugslabs nog beter opgespoord. Elan Wonen heeft de overeenkomst ondertekend.

Naast Elan Wonen is het Drugsconvenant afgesloten door 34 gemeenten, politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten.

Gezamenlijk gaan deze partijen de strijd aan tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Dit gebeurt namelijk overal en is dichterbij dan menigeen denkt. Voorheen werd gewerkt met het zogenaamde ‘hennep-convenant’. De afgelopen jaren hebben andere vormen van druggerelateerde criminaliteit een vlucht genomen. Dat vraagt om nieuwe afspraken.

Druggerelateerde criminaliteit zorgt voor gevaar in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Vaak gaat het samen met belastingontduiking, uitkerings- en zorgfraude en het witwassen van crimineel geld. En bij een dumping van chemisch afval van een drugslab, loopt ook het milieu schade op.

Vermoedt u een drugslab of hennepkwekerij in een woning van Elan Wonen?

Denkt u dat iemand woonfraude, zoals het telen van hennep, pleegt in een woning van Elan Wonen? Geef dit dan door aan onze Klantenservice door dit formulier 'Melden overlastklacht' in te vullen. Of bel naar het telefoonnummer (023) 515 98 59 of stuur een e-mail naar klantenserviceelanwonennl. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met uw melding om.

U kunt ook de politie bellen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op www.nhdrugsalert.nl