Elan Wonen sluit aan bij Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie

Publicatiedatum: 18-05-2020

Woningcorporaties in Noord-Holland kennen dezelfde uitdaging als het gaat om het verduurzamen van hun huurwoningen. Hierdoor is met ondersteuning van Aedes de Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie ontstaan. Medio mei sluit Elan Wonen aan bij deze coalitie.

De Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie wordt verder gevormd door Intermaris, Kennemer Wonen, Parteon, Pré Wonen, Wooncompagnie en Woonwaard. De coalitie wordt ondersteund door Atriensis. Deze organisatie ondersteunt woningcorporaties bij vraagstukken binnen de sociale huursector.

Elan Wonen sluit aan bij sterke kennisclub

De zeven corporaties in de coalitie hebben gezamenlijk ruim 90.000 huurwoningen in Noord-Holland in bezit. Door de samenwerking ontstaat een sterke kennisclub en is er schaalvoordeel door een gezamenlijke inkoop. De Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie houdt zich actief bezig met vraagstukken zoals het isoleren van eengezinswoningen en portieketagewoningen alsook het verduurzamen van blokverwarmingen en het aansluiten op warmtenetten.

Profijt van kennis bij aanleg warmtenet in Haarlem

In de komende jaren gaat de gemeente Haarlem een warmtenet aanleggen in de wijk Schalkwijk. Dit doet zij samen met Elan Wonen, Pré Wonen, Ymere en Firan. Elan Wonen is van plan diverse flats en eengezinswoningen aan te sluiten op dit warmtenet.

De grootste uitdaging hierbij is het ombouwen van woningen met een eigen individuele cv-ketel naar een warmte-aansluiting. Met de kennis vanuit de Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie is Elan Wonen ervan overtuigd dat deze aansluiting succesvol verloopt.

Op dit moment onderzoekt de gemeente Haarlem welk type warmtenet het meest geschikt is.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden