Betaalhuisje wordt jongerenwoning

Publicatiedatum: 20-04-2021

Het oude betaalhuisje aan de Oosten de Bruijnstraat 87a is omgeturnd als jongerenwoning. Nieuwe bewoner Semere Atlema Kahsai is er blij mee: “Het is fijn om mijn eigen plek te hebben.” Hij kreeg de sleutel en een vrolijke schoonmaakset overhandigd van Anoeska Homan, projectleider van Elan Wonen.

Historisch huisje

Door een voormalige woningcorporatie werd het als betaalhuisje gebruikt. Mensen kwamen langs bij het loket om hun huur te betalen. Er waren in de stad meer van dit soort locaties. Hoewel het niet meer werd gebruikt, zaten er tot vorig jaar de betaalluiken en het kleine kantoor er nog in.

Energiezuinig en gasloos

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om er iets moois van te maken. Er is een energiezuinige en gasloze woning van gemaakt. De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:

  • een nieuwe geïsoleerde constructievere gelegd;
  • een nieuwe keuken en badkamer geplaatst;
  • de spouw en het dak zijn geïsoleerd;
  • een extra kozijn voor meer daglicht geplaatst;
  • binnenmuren geplaatst.

Tiny house van steen

De trotse/enthousiaste/creatieve projectleider: “Door de slechte staat van het betaalhuisje was niet bewoonbaar. Het was zonde om het af te breken. Met de 25 m2 woonoppervlakte is het compact, maar voor een jongere absoluut een fijne woning om in te starten. Een tiny house, maar dan van steen.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden