Wat kan ik zelf doen tegen ongedierte of insecten?

Er is ongedierte dat u zelf moet weg (laten) halen. Denk aan muizen, vlooien in de vloerbedekking of zilvervisjes achter de plinten. U bestrijdt dit ongedierte met middelen die u kunt kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Mocht u last hebben van veel vliegjes in de woning, dan ontvangen we daar graag een foto van om in te schatten om wat voor vliegen het gaat. Als het motmuggen (ook wel rioolvliegjes genoemd) zijn, dan zouden deze namelijk kunnen komen door een rioolprobleem. Het bestrijden van andere vliegen is voor uw eigen rekening.

Heeft u last van een wespennest in uw gevel of spouwmuur? Neemt u dan contact met ons op. Als u een Service abonnement bij ons heeft, zal er een expert bij u langskomen voor inspectie en het verwijderen van het nest.

Overlast

Direct overlast van ongedierte bij ons melden via een reparatieverzoek

Nu melden

Wel kunt u zelf iets doen om ongedierte te voorkomen of te zorgen dat een situatie niet erger wordt. Dat moeten we met elkaar doen. Zorg ervoor dat de woonomgeving hygiënisch is. Dat doet u door bijvoorbeeld:

  • goed te ventileren

  • geen etensresten te laten liggen, voer geen vogels en voorkom zwerfafval

  • uw eten en drinken goed afgesloten te bewaren

  • geen vuilniszakken in of buiten uw woning te laten staan - zet vuilniszakken in de avond voor of op de ochtend van de ophaaldag op straat, niet eerder

  • uw huis/ tuin/ balkon schoon en opgeruimd te houden

Tip: ik wil meer lezen op de website van Milieu Centraal

Overlast van ongedierte in de openbare ruimte

Heeft u overlast van ongedierte in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de gemeente waar u woont. Dus ziet u een rat op straat, het park of ergens anders in de openbare ruimte? Dan meldt u dit bij uw gemeente en niet bij ons.

Meer weten?