Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Geplaatst op
10

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.

Woonblok Hof van Clothilde wordt als eerste opgeleverd

De woningen in Hof van Clothilde variëren van 47 m2 tot 67 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte en in het gebouw is een lift aanwezig. Op een later moment gaan de woningen in het Hof van Clovis en in Hamelinkveste in de verhuur. Vanaf de Schipholweg bekeken is Hof van Clothilde het linker, iets gebogen, woonblok. Hof van Clovis is het middelste woonblok en Hamelinkveste is het rechter woonblok, naast Albert Heijn.

Kandidaten konden reageren via Mijnwoonservice.nl

Woningzoekenden hebben een inschrijving nodig op Mijnwoonservice.nl om in aanmerking te komen voor de sociale huurwoningen. De woningen worden vervolgens op basis van inschrijfduur toegewezen.

De koopwoningen en vrije sector appartementen worden niet door Elan Wonen aangeboden.

Meer informatie over het nieuwbouwproject

Wilt u meer weten over het project aan de J.J. Hamelinkstraat? Neemt u dan een kijkje op deze pagina.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer
Computer_zoeken

Reageren op vrije sectorwoningen verandert: inschrijving nodig

Vanaf 1 augustus 2023 heeft u een inschrijving nodig om op een vrije sectorwoning (kale huurprijs boven € 808,07 per maand) te reageren. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u vanaf 1 augustus hiervoor een gratis inschrijving aanmaken voor vrije sectorwoningen. Met deze inschrijving kunt u op de vrije sectorwoningen reageren die op MijnWoonservice staan. Voor vrije sectorwoningen gelden wel inkomenseisen, deze staan in de woningadvertentie.
Lees meer