Aankondiging Hamelink fase 1 binnenkort in de verhuur

Geplaatst op
10

Comfortabel wonen in een gloednieuw appartement op loopafstand van het centrum in Haarlem? Half juli start de inschrijving voor de 1e fase van de nieuwbouw in ‘De Hamelink’.   

  

Twee- en drie kamerappartementen 

Tussen de Schipholweg en de J.J. Hamelinkstraat bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Er komen 198 sociale huurwoningen van 1-, 2- en 3 kamerwoningen. De woningen worden in drie rondes geadverteerd. In de eerste ronde worden de woningen van het Hof van Clothilde aangeboden. Dit is het linker iets gebogen woningblok. U kunt dan reageren op 2- en 3 kamerappartementen. Deze woningen variëren van 47 m2 tot 67 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte. In het gebouw is een lift aanwezig. De woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.  

Op een later moment gaat fase 2 en fase 3 in de verhuur. Dat gaat om huurappartementen in het Hof van Clovis (middelste blok) en in Hamelinkveste (rechter blok naast Albert Heijn).  

 

Reageren op de woningen  
Zodra de woningen worden aangeboden op Woonservice heeft u twee weken de tijd om te reageren. Het maakt voor uw positie/rangnummer niet uit of u in de eerste of in de laatste week reageert. Als u maar reageert voor de sluiting.  

Over de woningen van fase 1 

  • Woonoppervlaktes variëren van 47m2 (2-kamer) tot 67 m2 (3-kamer). 

  • Woningen hebben een eigen buitenruimte. 

  • Woningen hebben een eigen berging op de begane grond.    

  • De netto huurprijzen variëren tussen € 647,19 en € 808,08 Let op hier komen nog servicekosten (exacte kosten nog niet bekend).  

  • De woningen zijn gasloos.  

  • De verwarming en het warme water worden door een installatie van Equans geleverd.  

 

Over parkeren  

  • Parkeren is op de openbare weg. Er is ook een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar op het binnenterrein. Meer informatie over deze parkeerplekken is op dit moment nog niet bekend. 

  • Er zijn geen parkeerplekken/laadpalen voor elektrische auto’s op het binnenterrein.   

  • Er is geen mogelijkheid voor het stallen en opladen van een scootmobiel.  

  • Parkeren kan nu nog gratis. Vanaf 2024 wordt betaald parkeren in deze wijk ingevoerd. Meer hierover vindt u op de website van de gemeente Haarlem.  

 

Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en voorzieningen in de buurt  
De nieuwbouw ligt dichtbij toegangswegen en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met een paar minuten lopen bent u bij een bushalte. De binnenstad van Haarlem is op fiets/loop afstand. Vanuit uw huis loopt u zo naar een supermarkt.  

 

De oplevering van de eerste woningen verwacht Elan Wonen half november 2023. En de laatste woningen gaan in de loop van 2024 in de verhuur.  

Deel dit nieuws

Overig nieuws

SIG ondertekening 1

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer
10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer