Zelf woning veranderen

Natuurlijk wilt u uw woning mooier maken. En u doet het graag zelf. We helpen u graag een eindje op weg voordat u begint.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • Als u iets verandert in uw woning, betaalt u alle kosten.
  • Ook draagt u alle risico's en betaalt u de eventuele verzekering voor  de verandering.
  • Bedenk dat de volgende huurder ook blij moet zijn met uw verandering.De verandering moet veilig zijn. Daarvoor bestaan regels.

Regels

  • U mag niet zelf klussen aan installaties voor gas en elektriciteit. Daarvoor moet een installateur komen. Die maakt een rapport als hij is geweest.
  • Wilt u iets (uit)bouwen? Dan moet u eerst een vergunning aanvragen bij de gemeente. Kijk op de website van uw gemeente hoe dit werkt.
  • Wilt u parket, plavuizen of andere harde vloerbedekking leggen? Bedenk dan dat uw buren last van het geluid kunnen krijgen. U moet er zelf voor zorgen dat de geluidsisolatie goed is.
  • Wilt u uw tuin afscheiden met een schutting of een haag? Overleg dan eerst met uw buren.
  • Wilt u een bomenhaag aanplanten? Dan moet u goed weten hoe hoog die bomen worden. Zo voorkomt u problemen met de buren.
  • Wilt u een zonwering ophangen? Let dan op de kleuren van de zonwering die uw buren hebben. Kijk van te voren ook in de huurovereenkomst. Soms zijn er regels voor vorm en kleur. 
  • Wilt u wanden doorbreken? Zorg er dan voor dat u goed weet waar de dragende muren zitten. U heeft een vergunning nodig voor het weghalen van een dragende muur. Wanden, kasten en schoorstenen kunnen ook dragend zijn.

Twijfelt u? Vraag het uw woonopzichter!

Gratis advies

U kunt onze kwaliteitsinspecteur altijd vragen om langs te komen voor advies. Hij kan u vertellen of u de klus zelf kunt uitvoeren of dat u beter iemand kunt inhuren. U kunt hem bereiken tijdens kantooruren via telefoonnummer (023) 515 98 59.

Wegwijzer zelf woning veranderen

In onze Wegwijzer zelf woning veranderen kunt u zien voor welke wijziging aan uw woning u toestemming nodig heeft. Ook kunt u zien aan welke voorwaarden de wijziging aan uw woning moet voldoen.

Wegwijzer zelf woning veranderen


Asbest

In woningen met een bouwjaar van voor 1994 is mogelijk asbest aanwezig. Asbest kan in bouwmaterialen verwerkt zijn, maar ook in vloerbedekking, zeil en gevelkachels. Wij vragen u daarom uitdrukkelijk advies in te winnen bij Elan Wonen, voordat u gaat klussen. Zo voorkomt u gevaar voor uw gezondheid.

Vermoedt u toch dat u bij het klussen in de woning asbest bent tegengekomen? Of beschadigd asbest? Neem dan meteen contact op met ons via (023) 515 98 59 of klantenserviceelanwonennl. Lees meer over asbest.

 

 

Deel deze pagina

Mijn Elan Wonen

Zelf eenvoudig uw huurderzaken online inzien/regelen? Maak een account aan op mijn.elanwonen.nl.
Heeft u de brief met inloggegevens niet meer? Stuur dan een mail of bel naar (023) 515 98 59.

Bekijk het introductiefilmpje