Huuraanpassing

Waarom past Elan Wonen ieder jaar de huurprijzen aan? 

Voor woningcorporaties zoals Elan Wonen zijn de huuropbrengsten verreweg de grootste bron van inkomsten. Een groot deel van de huuropbrengsten worden ingezet voor onderhoud van alle woningen en investeringen. Zo kunnen we de bestaande woningen duurzamer maken en kunnen we nieuwe woningen bouwen voor de grote groep woningzoekenden. Daarnaast betalen we vanuit de huuropbrengsten de belastingen, ons personeel en de rente op onze leningen.  

Onze uitgaven stijgen jaarlijks door inflatie. Daarom vinden wij het redelijk om ook de huurprijzen gemiddeld met inflatie te laten stijgen. Zo kunnen wij ons werk voor u voortzetten en daarnaast blijven investeren in een meer duurzame gemeente waar het goed wonen is voor u en andere mensen die op zoek zijn naar een (beter) geschikte woning. 

Vanwege de coronacrisis krijgt een deel van de huurders in 2021 een huurverlaging. Voor alle huurders is er maatwerk mogelijk bij inkomensdaling. Klik op onderstaande linkjes om meer te lezen over huurverhoging, huurverlaging en maatwerk bij inkomensdaling.  

Sociale huur
 


Huurverhoging
Huurverlaging
  > Maatwerk inkomensdaling 

Vrije sector
 


Huurverhoging

  > Maatwerk inkomensdaling  

Parkeergelegenheid &
bedrijfsonroerendgoed


Huurverhoging

  > Maatwerk inkomensdaling  

 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden