Vanaf 1 augustus heeft u een inschrijving bij www.mijnwoonservice.nl nodig om te reageren op een vrije sectorwoning. Deze inschrijving is gratis. Meer informatie vindt u op www.mijnwoonservice.nl

Elan Wonen verhuurt haar vrije sector huurwoningen via loting

In de advertentietekst staat een sluitingsdatum. Tot deze datum kunt u reageren op de woning. Als de reactietermijn is verstreken, wordt door middel van loting de rangorde bepaald. De eerste 15 kandidaten uit deze rangorde ontvangen een uitnodiging voor een bezichtiging. Bij toewijzing van de woning houdt Elan Wonen de genoemde rangorde aan.

Voorrang bij middeldure huurwoningen

Woningen met een huurprijs tussen de € 879,66 en € 1.157,95 (prijspeil 1 juli 2024) noemen we middeldure huurwoningen. Deze woningen verhuren we deels met voorrang aan kandidaten met een vitaal beroep, kandidaten met een middeninkomen én aan kandidaten die een sociale huurwoning achterlaten. Is er een voorrangsregeling van toepassing? Dan staat dit in de advertentietekst genoemd.

Per 1 januari gelden de volgende inkomensgrenzen voor middeninkomens

  • Eenpersoonshuishouden: € 47.700 tot en met € 61.974

  • Meerpersoonshuishouden: € 52.672 tot en met € 82.920

Documenten inleveren en inkomenseis

In de advertentietekst staat welke documenten u moet inleveren om in aanmerking te komen voor de vrije sector huurwoning. De gevraagde documenten levert u in via de link die u ontvangt bij de uitnodiging voor de bezichtiging. Voor alle vrije sector huurwoningen van Elan Wonen moet u minstens 48x de maandhuur bruto per jaar verdienen.

U huurt de woning voor minimaal 12 maanden

Daarna gaat de overeenkomst over in een contract voor onbepaalde tijd.

Disclaimer

Wij kunnen ervoor kiezen om geen huurovereenkomst met u af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat wij het vermoeden hebben dat uw gegevens niet kloppen.

Soms ontdekken we bij de documentcontrole dat u geen recht heeft op de woning. Bijvoorbeeld omdat u niet aan de voorwaarden voldoet. U krijgt de woning dan niet toegewezen.